Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Οι εντυπώσεις του Σλοβένου προέδρου από το Ναύπλιο και η σύνδεση με Κέρκυρα και Κόπερ

Ο Καποδίστριας έφερε πιο κοντά τις δύο χώρες
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 6 Δεκ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Μετά από την Αθήνα και τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Σλοβενίας  Borut Pahor επισκέφτηκε το Ναύπλιο όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.

Κατά την παραμονή του στην πρώτη πρωτεύουσα του νεοελληνικού κράτους, ο Πρόεδρος Δημοκρατίας της Σλοβενίας, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια και στην συνέχεια συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Ναυπλιέων, πραγματοποίησε τα  αποκαλυπτήρια αναμνηστικής πλάκας, στον χώρο έμπροσθεν του Οθωμανικού Χαμάμ πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα, αφιερωμένης στον Ιωάννη Καποδίστρια, η οικογένεια του οποίου είχε τις ρίζες της στο Capo dIstria, ιστορική ονομασία της πόλης Koper Σλοβενίας.

Ο Σλοβένος πρόεδρος στο Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων  δια του Δημάρχου του επέδωσε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού, στον Πρόεδρο Δημοκρατίας της Σλοβενίας τιμητική πλακέτα.

Ο κ. Borut Pahor, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πόλη που ο Καποδίστριας είχε επιλέξει ως πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας και στην συνέχεια με αφορμή τον συνδετικό κρίκο της καταγωγής του Καποδίστρια υπογράμμισε: «Η Σλοβενία θαυμάζει τα επιτεύγματα της Αρχαίας Ελλάδας, ενώ είμαστε επίσης υπερήφανοι για τον Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος, κατά κάποιον τρόπο, συμβολίζει τη συνεργασία μεταξύ Σλοβένων και Ελλήνων. Περπατώντας στο Λιμάνι του Ναυπλίου διαπίστωσα πόσο κοινά είναι τα χρώματα του Κόπερ, της Κέρκυρας και του Ναυπλίου».

Ο Σλοβένος πρόεδρος στο Ναύπλιο

Ως γνωστόν στις προθέσεις της Σλοβενίας είναι η αξιοποίηση του Λιμανιού της πόλης καταγωγής της οικογένειας  Καποδίστρια, το Κόπερ και την συνεργασία του με ελληνικά λιμάνια.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφερόμενος στην επίσκεψη του Σλοβένου Πρωθυπουργού, επεσήμανε για ακόμα μία φορά τον διαρκώς αυξανόμενο ρόλο του Ναυπλίου, τόσο στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη όσο και στην Λατινική Αμερική. Όπως είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο κ. Κωστούρος «το Ναύπλιο διεκδικεί και πετυχαίνει τον ιστορικό του ρόλο στην παγκόσμια πολιτική σκηνή αποδεικνύοντας ότι οι προσπάθειες που καταβάλουμε ως δημοτική αρχή βρίσκονται προς την σωστή κατεύθυνση. Η προσωπικότητα, το πνεύμα του Καποδίστρια και η έμπνευσή του για μια ενωμένη Ευρώπη θα είναι πάντα ζωντανά και στις δύο περιοχές».

Ο Σλοβένος πρόεδρος στο Ναύπλιο

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org