Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Οι Αργείτες έμαθαν πως να διαχειρίζονται το στρες με την ομοιοπαθητική

ΔημοσιεύτηκεΤρί. 1 Δεκ. 2015
από admin

Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία με θέμα «Έλεγχος και διαχείριση του στρες με την Ομοιοπαθητική ιατρική και τη μέθοδο της Βιοανάδρασης», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Γραμματεία Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο) υπό την αιγίδα του Δήμου Άργους-Μυκηνών. Η ομιλία έλαβε χώρα στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, όπου παρευρέθηκε πολυπληθές κοινό.

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Κος Δημήτρης Καμπόσος,  έχοντας προσωπική θετική εμπειρία από την Ομοιοπαθητική και τη Βιοανάδραση, προέτρεψε το κοινό να εμπιστευτεί τις δύο αυτές μεθόδους για να διαχειριστεί το στρες και να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η εκπρόσωπος της Ελληνικής Γραμματείας Ομοιοπαθητικής (Ε.Γ.Ο.) Κα Ελευθερία Ζαφείρη χαιρέτησε επίσης την ομιλία και ανέφερε ότι το σωματείο της Ε.Γ.Ο. (www.ego.gr) δημιουργήθηκε για να μπορέσουν τα μέλη του να μεταφέρουν την θετική εμπειρία τους με την ομοιοπαθητική θεραπεία και σε άλλους συνανθρώπους τους μέσα από ανταλλαγή πληροφοριών και διάλογο.  
 

Η ιατρός Κα Πέρσα Κυβέλου, μέλος της Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στη μέθοδο της Βιοανάδρασης,  με την οποία επιτυγχάνεται ο  έλεγχος  και η διαχείριση του στρες. Η Βιοανάδραση είναι μία επιστημονική μέθοδος εκπαίδευσης, με την οποία ο κάθε άνθρωπος μπορεί να μάθει να ελέγχει το αυτόνομο νευρικό σύστημα, ώστε να απαλλαγεί από τα προβλήματα υγείας που του προκαλεί το στρες.

Η ιατρός Κα Πετρούλα Δρόσου, μέλος της Πανελλήνιας Ιατρικής Ομοιοπαθητικής Εταιρείας, αναφέρθηκε στην επιστήμη της Ομοιοπαθητικής, με την οποία μπορούμε να ελέγχουμε τα επίπεδα του στρες και τις επιπτώσεις του στο  σώμα μας. Με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής η εσωτερική αντίσταση του οργανισμού στο στρες γίνεται μεγαλύτερη. Σήμερα που ο άνθρωπος βάλλεται καθημερινά από πολλαπλούς στρεσογόνους παράγοντες ο έλεγχος και η διαχείριση του στρες είναι απαραίτητα περισσότερο από ποτέ.  

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε ζωντανή μέτρηση του στρες σε άτομα από το κοινό και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση. 
 

Ετικέτες

Άργος Άγχος Στρες Ομοιοπαθητική Ιατρική Πνευματικό Κέντρο Άργους

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.