Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βουλή

Όχι Θεοδωρικάκου σε έκτακτο επίδομα στους εργαζομένους των δήμων

Τι συζητήθηκε στη βουλή για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ και τις κοινωφελείς υπηρεσίες των δήμων

Αυτή η κυβέρνηση στηρίζει την τοπική αυτοδιοίκηση με πράξεις, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας, τη Δευτέρα, στη Βουλή. Ο υπουργός ξεκαθάρισε, όμως, ότι για λόγους δημοσιονομικούς, δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή η δυνατότητα πρόσθετου έκτακτου επιδόματος για τους εργαζόμενους στους δήμους.

«Χωρίς καμία αμφιβολία οι εργαζόμενοι στον χώρο της καθαριότητας προσέφεραν όλο το διάστημα της επιδημικής κρίσης και συνεχίζουν να προσφέρουν ένα σπουδαίο έργο» ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Η ελληνική κοινωνία και ελληνική πολιτεία χρωστάει σε αυτούς τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή, όμως, δεν είμαστε σε θέση να τους δώσουμε το έκτακτο επίδομα που δόθηκε στους ανθρώπους αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή. Αισθανόμαστε όμως ότι οφείλουμε σε αυτούς τους ανθρώπους για τη συμβολή που είχαν και έχουν», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές της αυτοδιοίκησης, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων, στην οποία εκπροσωπείται και το υπουργείο Εσωτερικών, όπως και τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, και αναμένεται να γνωματεύσει αν εκπληρώνονται τα κριτήρια για την υπαγωγή σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.