Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Όχι στην ΣΔΙΤ για τη Μαρίνα Ναυπλίου

Διαφωνεί με το έργο ο Πετράκος σημειώνοντας πως πυξίδα του κ. Τατούλη είναι σταθερά προσανατολισμένη στο νεοφιλελευθερισμό.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 14 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», παράταξη της οποίας ηγείται ο Θανάσης Πετράκος, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου να γίνει το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου με ΣΔΙΤ, όπως αντίστοιχα έχει κάνει και η Λαϊκή Συσπείρωση.   

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης:

«Ο κ. Τατούλης γνωστός λάτρης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών θριαμβολογεί επειδή  παραχώρησε δημόσια έκταση του παραλιακού μετώπου  και του λιμανιού του Ναυπλίου σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΣΔΙΤ.

Τα ΣΔΙΤ είναι πράγματι η «πυξίδα» και η μέθοδος  όλων των νεοφιλελεύθερων για να    εκχωρούν  τα Δημόσια αγαθά,τη Δημόσια περιουσία, το Δημόσιο πλούτο και τις Δημόσιες υποδομές στα ιδιωτικά συμφέροντα.  

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» είναι αντίθετη με το ΣΔΙΤ της Μαρίνας του Ναυπλίου διότι δίνει προίκα στον ιδιώτη την δυνατότητα εμπορικής εκμετάλλευσης τριόροφων κτιρίων συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. 

Τα τερατώδη αυτά κτίρια δεν θα αλλοιώσουν  μόνο την εικόνα και την φυσιογνωμία του λιμανιού και του παραλιακού μετώπου, αλλά ολόκληρης της ιστορικής πόλης του Ναυπλίου. Μιας πόλης μνημείο της Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Είναι βέβαιο ότι οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν  θα είναι  οι κάτοικοι της πόλης του Ναυπλίου αλλά και οι εκατοντάδες  χιλιάδες επισκέπτες της πόλης.

Διότι αφενός τα τερατώδη κτίρια θα εμποδίζουν να φαίνεται από την παραλία η παλιά πόλη και το Μπούρτζι, αφετέρου επειδή θα δεσμευτεί μια τόσο μεγάλη ζωτική έκταση μέσω των κτιρίων αυτών αλλά και των απαιτούμενων χώρων στάθμευσης    θα επιβαρυνθεί σημαντικά η λειτουργία της πόλης.

Η εμπορική και τουριστική εκμετάλλευση αυτού του επιπέδου θα δημιουργήσει αυτόματα δύο ταχύτητες στην πόλη μας. Η πρώτη θα είναι για τον «επενδυτή» ο οποίος θα έχει κατ' αποκλειστικότητα μια περιοχή «φιλέτο» και η δεύτερη για όλους τους υπόλοιπους . Είναι προφανές, ότι οι εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις εστίασης και οι συναφείς με τον τουρισμό θα ζημιωθούν, αφού η μείωση του δημόσιου χώρου στάθμευσης αλλά κυρίως η δημιουργία γιγαντιαίων τουριστικών επιχειρήσεων θα τις επηρεάσει αρνητικά.

Η παράταξη μας δηλώνει αντίθετη στην σκανδαλώδη αυτή σύμβαση γιατί δεν  σέβεται  την Ιστορία του Ναυπλίου, δεν συμβάλει στην αειφόρο ανάπτυξη της πόλης μας και είναι ενάντια στα συμφέροντα και των  πολιτών και των επισκεπτών και των επιχειρηματιών του Ναυπλίου.         

Γι ' αυτό καλεί τους συμπολίτες μας να εναντιωθούν στην υλοποίησή της».

Πρωτοψάλτη

ΛΕΛΕΚΙΟΣ ΦΙΕΣΤΑ 2019

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.