Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Όχι στην διάλυση των Περιφερειακών Συμβουλίων

Απέναντι στην κατάργηση συλλογικών θεσμοθετημένων οργάνων
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 18 Ιουλ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ο Επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας Ιωάννης Μπουντρούκας εκφράζει την αντίθεσή του στις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να σχηματίσει «τεχνικές πλειοψηφίες στα Περιφερειακά Συμβούλια»

«Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ασκήσαμε έντονη κριτική για την υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εικόνα που αυτό παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια. Ζήσαμε συγκρουσιακά φαινόμενα, προσωπικές αντεγκλίσεις, τεχνικές πολώσεις και σκοπιμότητες, κοκορομαχίες και σκιαμαχίες που δεν τιμούσαν κανέναν και δημιουργούσαν αποστροφή στους πολίτες απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες.

Επίσης, ασκήσαμε κριτική στην τότε κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την αυτοδιοίκηση στη διάλυση με τον «Κλεισθένη». Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και οι στρεβλώσεις του εκλογικού νόμου έδωσαν τα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα.

Αυτές τις μέρες είμαστε μάρτυρες μιας άλλης προσπάθειας από την νυν κυβέρνηση η οποία θέλει να πάρει τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου και να τις μεταφέρει σε επιτροπές στις οποίες κατά παράδοξο τρόπο δίνει πλειοψηφία στους Περιφερειάρχες χωρίς αυτή να υπάρχει ως βούληση του λαού. Στην ουσία διαλύει τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα μετατρέπει σε διακοσμητικά όργανα.

Εμείς, δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε σε τέτοιες λογικές. Είμαστε απέναντι στην κατάργηση συλλογικών θεσμοθετημένων οργάνων και θα αγωνιστούμε να μην περάσουν τα σχέδια αυτά».

 

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.