Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κικίλιας Τρίπολη

Όχι Κικίλια στο αίτημα για μετατροπή του Παναρκαδικού σε Νοσοκομείο COVID

Τι είπε ο Υπουργός Υγείας από την Τρίπολη.

Φρένο έβαλε ο Βασίλης Κικίλιας στην επιθυμία Νίκα για μετατροπή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου σε νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, κατά τη σημερινή του επίσκεψη εκεί.

Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει στο σχεδιασμό καμία πρόθεση να μετατραπεί το Παναρκαδικό Νοσοκομείο σε «Νοσοκομείο Αναφοράς Covid», εξηγώντας ότι πρόκειται για ένα Νοσοκομείο που δέχεται βαριά περιστατικά από όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου κι έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε: «και ο Περιφερειάρχης έχει συμβάλλει στη στήριξη του Νοσοκομείου. Όλος ο σχεδιασμός έχει να κάνει με το τι νοσηλεύει κάθε νοσοκομείο. Στο Παναρκαδικό έρχονται βαριά περιστατικά από όλη την Πελοπόννησο. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα παραμένουν ως έχουν».

Ο Υπουργός συζήτησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Τάσο Τζανή, τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Καρβέλη, με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της μονάδας, τους οποίους και ευχαρίστησε δημοσίως για την καθοριστική συμβολή τους στη μάχη κατά του κορωνοϊού.

Ο κ. Κικίλιας έστειλε το δικό του μήνυμα δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η προσπάθεια να υπερασπιστούμε την υγεία των συμπολιτών μας μέχρι αυτή την ώρα έχει πάει καλά. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας, κανένας από εμάς δε θέλει να δει τις τραγικές εικόνες που βλέπουμε σε άλλες χώρες. Όλοι να πειθαρχήσουμε».

Οι δηλώσεις Κικίλια από την Τρίπολη

«Χαίρομαι που έχουμε μπορέσει να ενισχύσουμε το Παναρκαδικό Νοσοκομείο με πάνω από 40-50 γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.

Μαζί με την προσπάθεια που γίνεται για τους ασθενείς covid, οι ΜΕΘ δέχονται κι όλα τα άλλα περιστατικά με ασθενείς που έχουν ανάγκη για εντατική θεραπεία, όπως τροχαία ατυχήματα και όχι μόνο.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους ομογενείς μας διότι έχουν στηρίξει το Νοσοκομείο μας, όπως και τον Περιφερειάρχη, τον Υφυπουργό κ. Βλάση και τους βουλευτές και των άλλων νομών. Και φυσικά και ο Υφυπουργός της Υγείας ο κ. Κοντοζαμάνης, είναι από εδώ.

Είμαστε σε μια προσπάθεια που περνά σε μία δεύτερη φάση. Μέχρι στιγμής πηγαίνει καλά κι αυτό πιστώνεται στο προσωπικό των νοσοκομείων και στους πολίτες που αντιδρούν θετικά σε αυτή την προσπάθεια.

Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, τον Απρίλιο που έχει και τη γιορτή του Πάσχα, που είναι πολύ κρίσιμος.

Κανείς δεν θέλει να δει μπροστά του τις συγκλονιστικές εικόνες που βλέπουμε σε γειτονικές χώρες. Δεν παίζουμε με αυτό το θανατηφόρο ιό.

Είμαι σίγουρος ότι αν συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, όλοι μαζί, έρχονται καλύτερες μέρες για την Πατρίδα μας.

Ευχαριστώ όλους τους εργαζομένους στο Παναρκαδικό για την προσπάθεια που κάνουν και είμαστε δίπλα τους.»

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.