Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Ο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου πρωτοπορεί και δείχνει τον δρόμο στους υπόλοιπους

Πιλότο για τη γεωργία ακριβείας σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Τατούλης το σύστημα τηλεμετρίας που έχει εγκατασταθεί στην Αργολίδα.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 22 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Έναν από τους πιο πιλοτικούς ΤΟΕΒ στη χώρα χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τον ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου Αργολίδας κατά την επίσκεψή του και την ενημέρωσή του από τον Πρόεδρό του Γιώργο Πλατή για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου τηλεμετρικού Αγρομετεωρολογικού δικτύου με σκοπό την υποβοήθηση μετάβασης από την συμβατική μορφή διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων στην γεωργία ακριβείας.

«Δείχνει το δρόμο για τη μετάβαση από την κλασική γεωργία στη γεωργία ακριβείας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε ότι με το σύστημα τηλεμετρίας που εγκαθίσταται θα δώσει όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία, θα δημιουργήσει οικονομία κλίμακος, που θα αντιμετωπίσει το κόστος στην καλλιέργεια, και θα βελτιώσει τα αποτελέσματα της παραγωγής.

Σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η εγκατάσταση αυτή αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη αντίληψη με την τοποθέτηση της τηλεμετρίας σε συνδυασμό με το κατάλληλο λογισμικό, «γεγονός που κάνει τον ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου τον πρώτο που μπαίνει στη γεωργία ακριβείας και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον τόπο μας».

«Αυτό το μοντέλο θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε μοντέλο για όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης και ση/μείωσε ότι είναι από τους λίγους ΤΟΕΒ που δεν έχουν χρέη στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και αυτό δείχνει ότι το μοντέλο λειτουργίας του είναι μια καλή πρακτική για το χώρο της αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παραμείνει αρωγός στην προσπάθεια αυτή, δήλωσε ακόμη ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι στόχος της Περιφέρειας είναι να προβληθεί το παράδειγμα αυτό ως μοντέλο για τη διαχείριση των προβλημάτων των ΤΟΕΒ.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org