Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πέτρος Τατούλης

Ο Στόχος του κοινωνικού προγράμματος

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: «Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος η μεγιστοποίηση του κοινωνικού οφέλους στους πολίτες όλης της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 20 Νοε. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

«Στόχος του κοινωνικού μας προγράμματος είναι ξεκάθαρος εξαρχής, να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και οι πόροι να αξιοποιηθούν σε αυτούς και όχι στους μεσάζοντες» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την Επιτελική Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. 

«Αυτό το στόχο υπηρετεί η στρατηγική μας, η οποία είναι σαφώς σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή του Υπουργείου και αυτό συμβαίνει, αφενός, γιατί δεν μας εκχώρησε το Υπουργείο τους πόρους για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά του, εμείς τους εξασφαλίσαμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη βάση του δικού μας σχεδίου, αφετέρου, τα κριτήρια επιλεξιμότητας τα πληρούν μόνο οι πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

Αναφερόμενος στους Δήμους Κορίνθου και Τρίπολης που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ο κ. Τατούλης ανέφερε «η μεν Κόρινθος, η οποία έχει δύο ιδρύματα με ελάχιστους ωφελούμενους, χωρίς ουσιαστική παροχή κοινωνικών υπηρεσιών. Δεν δέχθηκε ωστόσο να συζητήσει μαζί μας, γιατί πίστεψε την Υπουργό ότι θα του εξασφαλίσει έξτρα χρήματα, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανε. Όφειλε να συμμετάσχει γιατί με την αποχή της έχει στερήσει το σύνολο των Δήμων της Κορινθίας από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Η δε Τρίπολη, είχε ένα κέντρο κακοποιημένων γυναικών, το οποίο κόστισε 650.000 ευρώ για τρία χρόνια με δύο ωφελούμενες. Στην πρόσκληση της Περιφέρειας η πρότασή της αφορούσε την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών μόνο για το Δήμο της, αφήνοντας τους υπόλοιπους Δήμους της Αρκαδίας χωρίς κοινωνικές υπηρεσίες». 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινά τη λειτουργία του το Κέντρο Κοινότητας της Καλαμάτας, το οποίο θα καλύψει όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, και εντός της επόμενης εβδομάδας υπογράφεται η ένταξη στο πρόγραμμά μας των Κέντρων Κοινότητας της Λακωνίας και της Αργολίδας, ανακοίνωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

YUBI2