Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Ο Ρούτουλας έκρυψε την Πρόεδρο των Ποντίων που είχε γράψει το λόγο του– Η κα Τσολακίδου είναι υποψήφια σε αντίπαλο στρατόπεδο

Σοβαρή καταγγελία της δικηγόρου Μαρίνας Τσολακίδου, για εκδήλωση του δήμου Ναυπλιέων
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 24 Μαρ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Όχι μόνο δεν άφησαν την εκπρόσωπο των Ποντίων Αργολίδας να μιλήσει, αλλά απέφυγαν ακόμα και να πουν το όνομά της στην εκδήλωση με θέμα τη «Συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821». Αυτά τα αναφέρει μεταξύ άλλων η δικηγόρος Μαρίνα Τσολακίδου η οποία καταγγέλει δημόσια τον διοργανωτή εκ μέρους του δήμου Ναυπλιέων, Κώστα Ρούτουλα, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να της δοθεί ο λόγος να απευθύνει χαιρετισμό, αφού η συμμετοχή της στην εκδήλωση ήταν ουσιαστική, επισημαίνοντας ακόμη ότι τα αρχικά κείμενα που εκφώνησε ο διοργανωτής, τα συνέταξε η ίδια. 

Συμπωματικά (;) η κα Τσολακίδου, ανακοινώθηκε σήμερα ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον αντίπαλο συνδυασμό του Παναγιώτη Αναγνωσταρά.

Όπως επισημαίνει η ίδια στην καταγγελία της, καθ΄ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η παρουσία της ήταν εμφανέστατη, αφού καθόταν μπροστά. Όχι μόνο ο λόγος δεν της δόθηκε, αλλά και η όποια αναφορά στο πρόσωπο της, έγινε ως πρόεδρος χωρίς να ακούγεται το όνομα της!

Στο τέλος δε της εκδήλωσης, όταν ρώτησε τον διοργανωτή, γιατί παρέλειψε να της δώσει το λόγο, της απάντησε ότι το ξέχασε, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της.

Η καταγγελία της προέδρου του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας και Φίλων του Ποντιακού Ελληνισμού «Η Παναγία Σουμελά» ακολουθεί:

«Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας, του οποίου είμαι πρόεδρος, στα πλαίσια της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την μαύρη επέτειο του Ποντιακού ολοκαυτώματος, των 25 χρόνων από την ψήφιση νόμου από την Βουλή των Ελλήνων για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αλλά και των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου και η ΔΟΠΑΤ, το Σάββατο 23 Μαρτίου, στην αίθουσα της Πρώτης Βουλής των Ελλήνων (Βουλευτικό) στο Ναύπλιο, συμμετείχε με ομιλία, αναφορικά με τη «Συμβολή των Ελλήνων του Εύξεινου Πόντου στην Επανάσταση του 1821», με ομιλήτρια την κ. Σοφία Σαββίδου, Πρόεδρο και Χοροδιδάσκαλο του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Αττικής «Ο Φάρος».

Η εκδήλωση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και στα δύο σκέλη της, υπήρξε όμως ένα πολύ σοβαρό ατόπημα από την πλευρά του κυρίου Αντιδημάρχου και διοργανωτή, του κυρίου Ρούτουλα.

Ως πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Η Παναγία Σουμελά», δεδομένης της συνδιοργάνωσης της εκδήλωση με το Δήμο Ναυπλιαίων, θα έπρεπε να μου δοθεί ο λόγος να απευθύνω έναν χαιρετισμό. Η συμμετοχή μου στην Εν λόγω εκδήλωση ήταν ουσιαστική, αφού τα αρχικά κείμενα που εκφώνησε ο διοργανωτής, τα συνέταξα εγώ. 

Έπι πλέον καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωση καθόμουν στην πρώτη σειρά δεξιά, που σημαίνει ότι, η παρουσία μου ήταν εμφανέστατη. Όχι μόνο ο λόγος δεν μου δόθηκε, αλλά και η οποία αναφορά στο πρόσωπο μου, έγινε ως πρόεδρος χωρίς να ακούγετε το όνομα μου.

Στο τέλος δε της εκδήλωση, όταν ρώτησα τον διοργανωτή, γιατί παρέλειψε να μου δώσει το λόγο, μου είπε ότι το ξέχασε.

Τον πραγματικό λόγο που δεν μου επετράπη να απευθύνω χαιρετισμό, ως πρόεδρος δεν τον γνωρίζω.

Αναρωτιέμαι όμως, πως γίνεται ένας τόσο έμπειρος διοργανωτής εκδηλώσεων και αντιδήμαρχος, να ξεχάσει να καλέσει στο βήμα, την συνδιοργανωτή της εκδήλωσης».
 

Βούλα Νικολάου

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org