Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Αργολίδα

Που και πότε θα τοποθετηθεί και ποιές ακόμα περιοχές της Πελοποννήσου θα παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 5 Σεπ. 2019
1ΣΧΟΛΙΟ

Ο πρώτος σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα τοποθετηθεί λείαν συντόμως στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, στο Ναύπλιο. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στο greenagenda.gr.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σχετικό ρεπορτάζ:

Στους ρυθμούς της ηλεκτροκίνησης κινείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ήδη τοποθετήθηκαν δύο φορτιστές, ο ένας στην Τρίπολη, στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μπροστά από το διοικητήριο, και ο άλλος στην τουριστική περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας, θα τοποθετηθεί εντός των προσεχών ημερών ένας ακόμη φορτιστής στην Καλαμάτα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, αν και αρχικά είχε επιλεγεί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ωστόσο υπήρξαν σύνθετα ζητήματα που δεν το επέτρεψαν.

Σταθμός φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων

«Η επιλογή των θέσεων αυτών έγινε ώστε να καλυφθεί αρχικά ο κάθετος άξονας της Πελοποννήσου», λέει στη Greenagenda.gr ο πρώην περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτός από την Αργολίδα που προαναφέραμε πρόκειται να τοποθετηθούν δύο ακόμη φορτιστές, ένας στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας στη Σπάρτη και ένας στην Ελαφόνησο, το μόνο νησί της Περιφέρειας, το οποίο έχει τα χαρακτηριστικά να μετατραπεί σε "πράσινο νησί".

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής προσανατολίστηκε στην εφαρμογή πολιτικών για την επίτευξη του βασικού της στόχου, της αειφορίας και της βιώσιμης κινητικότητας. Για τον λόγο αυτό αναζητήσαμε δυνατότητες και συνεργασίες εντός και εκτός της χώρας», λέει ο κ. Τατούλης.

Με σκοπό την ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της ηλεκτροκινητικότητας κατέθεσε με επιτυχία προτάσεις σε Ευρωπαϊκά ανταγωνιστικά προγράμματα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας, είτε ως επικεφαλής είτε ως εταίρος σχημάτων με χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τη δεδομένη λοιπόν στιγμή υλοποιεί δύο έργα εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας για την εφαρμογή πολιτικών ηλεκτροκίνησης, το ένα στην περιοχή της Μεσογείου (Interreg Med), όπου συμμετέχουν όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου με επικεφαλής την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και το άλλο στην περιοχή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής και Ιονίου (Interreg Adrion), ως εταίρος μαζί με τις υπόλοιπες χώρες της συγκεκριμένης περιοχής.

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

Σχόλια

Γιάννης Θεοφιλ… (χωρίς επαλήθευση) Κυρ, 08/09/2019 - 14:14

Αν η φόρτιση γίνεται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τότε το όφελος γιά το περιβάλλον είναι μεγάλο,αν γίνεται από το δύκτιο της ΔΕΗ τότε το αποτέλεσμα είναι αρνητικό γιατί τα καυσαέρια παράγονται στο σταθμό ήλεκτροπαραγωγής και μάλιστα αυξημένα διότι οι μπαταρίες δεν έχουν 100% βαθμό απόδοσης ούτε κατά την φόρτιση ούτε στήν εκφόρτισή τους.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.