Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Λευτέρης επέστρεψε υγιής στον Αργολικό Κόλπο!

ΔημοσιεύτηκεΔευ. 15 Ιουν. 2015
από admin

Ο «Λευτέρης», μία σοβαρά τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα καρέτα (Caretta caretta), ο οποίος μετά από πολύμηνη θεραπεία στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ, αφέθηκε ελεύθερος και πλέον υγιής, στον Όρμο Άστρους του Αργολικού Κόλπου, την Πέμπτη 11 Ιουλίου. Η συγκεκριμένη χελώνα είχε φτάσει πριν από περίπου ένα χρόνο στο Κέντρο Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών φέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο αριστερό πτερύγιο, πιθανότατα από προπέλα σκάφους.
 

Η εκδήλωση απελευθέρωσης συνδιοργανώθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ και τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα -  υγροτόπου Μουστού. Στην εκδήλωση απελευθέρωσης, η οποία έλαβε χώρα στην ακτή του Παραλίου Άστρους, παραβρέθηκαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους, συνοδεία των δασκάλων τους. περισσότερα νέα εδώ
 

Στελέχη του Φορέα Διαχείρισης και ο συντονιστής του δικτύου διάσωσης και υπεύθυνος του Κέντρου Διάσωσης του Συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ», κύριος Τσάρος Παύλος, ενημέρωσαν από κοινού μαθητές, αλλά και λουόμενους που βρέθηκαν στο σημείο, σχετικά με την προστασία των θαλάσσιων χελωνών από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις συνήθειές τους, τα είδη που υπάρχουν και τις διαφορές τους, τα είδη που απαντούν στην προστατευόμενη περιοχή, άλλα και για τη διαρκή απειλή και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.
 

Η απελευθέρωση, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής, μιας και ο «Λευτέρης» με ιδιαίτερη ευκολία κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα, αφήνοντας πίσω του, τους μικρούς του φίλους ενθουσιασμένους, οι οποίοι χειροκροτούσαν για αρκετή ώρα, μέχρι να χαθεί τελείως από το οπτικό τους πεδίο.
 

Ετικέτες

Λευτέρης Θαλάσσια χελώνα Άστρος Αργολικός Κόλπος Περιβάλλον Caretta caretta Καρέτα Καρέτα Χελώνα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.