Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νήσος Πρώτη Κροκόδειλος Μεσσηνίας

Ο «κροκόδειλος» της Μεσσηνίας: Κρυσφήγετο πειρατών και ενα ναυάγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Ηλιοβασίλεμα στη Μαραθόπολη με θέα τη νήσο Πρώτη.

Ένα ιδιότυπο και πανέμορφο νησί, μια ανάσα από την Μαραθόπολη. Είναι σε σχήμα κροκόδειλου και έχει μόνο μία παραλία, τη Βουρλιά, η οποία διαθέτει τιρκουάζ νερά. Λίγα μέτρα από την παραλία, το ναυάγιο του πλοίου Ανουάρ, μήκους 40 μέτρων, το οποίο βομβαρδίστηκε κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κείτεται λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Η νήσος Πρώτη στη Μεσσηνία διαθέτει μόλις έναν μόνιμο κάτοικο, τον μοναχό του Μοναστηριού της Κοιμήσεως Θεοτόκου της Γοργοπηγής, που αποτελεί το μοναδικό κτίσμα που υπάρχει στο νησί.

Κρυσφήγετο πειρατών, στο νησάκι μπορεί επίσης κανείς να δει μισογκρεμισμένα σήμερα ασκητάρια, επιγραφές ναυτικών σε βράχια και ερείπια αρχαίας ακρόπολης.

Εκεί είχαν αναζητήσει καταφύγιο κατά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο τα πλοία των Αθηναίων που κατέβαιναν από τη Ζάκυνθο προς την Πύλο και έπεσαν σε φοβερή τρικυμία.

Κατά την Τουρκοκρατία, το νησί αποτέλεσε το λημέρι του Μανιάτη Πειρατή Κατούλια, ο οποίος πραγματοποιούσε επιθέσεις σε διερχόμενα ιστιοφόρα.

Ο nikos.tsiak πέταξε πάνω από τον «κροκόδειλο» της Μεσσηνίας με ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα στον ορίζοντα.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.