Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μεγαλόπολη

Ο κορωνοϊός έφθασε στη Μεγαλόπολη μέσω Αθηνών

Σε χωριό από Αθηναίο το ένα κρούσμα στην Αρκαδία - Τι αποκαλύπτει ο δήμαρχος Μεγαλόπολης - Προληπτικές απολυμάνσεις στην περιοχή.

Ένα κρούσμα κορωνοϊού διαπιστώθηκε χθες στον Δήμο Μεγαλόπολης, με τις υγειονομικές αρχές και την Δημοτική Αρχή να έχουν τεθεί σε συναγερμό.

Ο ίδιος ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι βρίσκεται ήδη σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενημερώνοντας παράλληλα ότι το κρούσμα που εντοπίσθηκε διαμένει μόνιμα στην Αθήνα και επισκέφθηκε χωριό της περιοχής πριν από τρείς ημέρες. Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο δήμαρχος Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, δεν ήρθε σε επαφή με συμπατριώτες του.

Αν και δεν συνίσταται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων, προληπτικά, ο Δήμος αποφάσισε να προβεί σε απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων εντός της κοινότητας στην οποία εντοπίσθηκε το κρούσμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δημάρχου:

«Σχετικά με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Δήμο Μεγαλόπολης

Με αφορμή τη χθεσινή διαπίστωση κρούσματος κορωνοϊού στο Δήμο μας, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται ήδη σε άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Το κρούσμα που εντοπίσθηκε διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, επισκέφθηκε Κοινότητα του Δήμου μας πριν από τρείς ημέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήρθε σε επαφή με συμπατριώτες του.

Από τη σχετική ενημέρωση που δόθηκε από τις αρμόδιες υγειονομικές Αρχές και σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν τεθεί σε αυτές τις περιπτώσεις, δε συνίσταται η λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Προληπτικά, ο Δήμος θα προβεί σε απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων εντός της κοινότητας στην οποία εντοπίσθηκε το κρούσμα.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο κορωνοϊός παραμένει μια υγειονομική απειλή, μπορεί όμως να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία, σύνεση και υψηλό αίσθημα προσωπικής ευθύνης.

Εφόσον τηρούμε συστηματικά τα πάγια μέτρα προστασίας (χρήση μάσκας, ατομική υγιεινή και διατήρηση της απόστασης μεταξύ μας) είναι βέβαιο ότι θα παραμείνουμε ασφαλείς και υγιείς».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.