Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καρπόδεση ελιάς

Ο καύσωνας χτύπησε βάναυσα τους ελαιοπαραγωγούς της Ερμιονίδας

Ανεπανόρθωτη ζημιά στην καρπόδεση. Βοήθεια από τον ΕΛΓΑ ζητά ο Γεωργόπουλος.

Σα να μην έφθανε το πρόβλημα με την δομή μεταναστών και την υγειονομική κρίση που ξέσπασε εκεί, ήρθε ο καύσωνας για να δημιουργήσει νέα προβλήματα, αυτή τη φορά στον πρωτογενή τομέα.

Οι θερμοκρασίες - ρεκόρ για την εποχή που επικράτησαν από την Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα και που έφθασαν μέχρι και τους 41 βαθμούς κελσίου (!), είχαν ως αποτέλεσμα να πρκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων που είναι από τις βασικές παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής.

Για το θέμα παρενέβη ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, μέσω της οποίας του ζητά να παρέμβει για να ανακουφίσει τους παραγωγούς, με ότι μέσα μπορούν να διατεθούν γι' αυτό τον σκοπό.

Η επιστολή:

«Κύριε Πρόεδρε,

Ο ευλογημένος τόπος της Ερμιονίδας, πέραν του τουριστικού του προϊόντος, βασίζει την τοπική του οικονομία και στον αγροτικό τομέα. Το ρόδι της Ερμιόνης και το φημισμένο ελαιόλαδο του Κρανιδίου αποτελούν βασικό άξονα της αγροτικής οικονομίας της Ερμιονίδας.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο, που βιώνουμε καθημερινά τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού που έπληξε και την χώρα μας, οι δυσκολίες είναι μπροστά και θα πρέπει όλοι εμείς που υπηρετούμε τους πολίτες να σταθούμε δίπλα τους και να τους στηρίξουμε σε κάθε ανάγκη. Οι πρόσφατες υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ (40 - 41°) που σημειώθηκαν στην περιοχή της Ερμιονίδας είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημίας στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων σε όλη την επικράτειά μας. Αντιλαμβάνεστε πως μία ακόμα δυσκολία με οικονομικό αντίκτυπο τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές είναι μπροστά μας.

Ζητούμε από τις Υπηρεσίες σας να εξετάσουν άμεσα την προαναφερθείσα κατάσταση και να ενεργοποιήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να επιδοτηθούν οι παραγωγοί της Ερμιονίδας, για τις απώλειες παραγωγής και εισοδήματος».

Black friday home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.