Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Τσιόδρας

Ο καύσωνας δεν καίει τον κορωνοϊό λέει ο Σωτήρης Τσιόδρας

40 νέα κρούσματα ανακοίνωσε χθες ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας

Στις παραινέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) να μην εφησυχάζουν οι λαοί με τις υψηλές θερμοκρασίες, αναφέρθηκε εκτενώς στην ενημέρωση της Παρασκευής, 15.05.2020, κατά την οποία ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα και συνολικά 160 νεκρούς, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Ωστόσο, ο κ. Τσιόδρας είπε πως ακόμα και το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα να κρατήσει τα μέτρα αποστάσεων και προφύλαξης, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε τα νούμερα της επιδημίας χαμηλά. Όλα αυτά ενώ ήρθε και η απόφαση να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα νωρίτερα από ό, τι είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Στις ακραίες για την εποχή θερμοκρασίες έκανε ειδική αναφορά, καθιστώντας ξεκάθαρο ότι ο ΠΟΥ προειδοποιεί ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η έκθεση στον ήλιο δεν «σκοτώνουν» τον ιό.

«Μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό ανεξάρτητα από τις εξωτερικές θερμοκρασίες. Η άμεση έκθεση στον ήλιο και η θερμοκρασία πάνω από 25 βαθμούς δεν έχει προληπτική δράση απέναντι στον κορονοϊό» ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενόψει του “καυτού” τριημέρου, κατά το οποίο πολλοί πολίτες αναμένεται να αναζητήσουν δροσιά στις παραλίες.

Ο κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισε ότι ο λόγος που δεν έχουμε ακόμα εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα είναι, όχι γιατί ο ιός έχασε τη δύναμή του, αλλά γιατί με τη συμπεριφορά μας, με την τήρηση των μέτρων, κρατήσαμε την κυκλοφορία του σε χαμηλά επίπεδα και σιγά σιγά αν μείνουμε έτσι σβήνει, αλλά όμως δεν έχει εξαφανιστεί.

“Σίγουρα η πρώτη φάση έχει υποχωρήσει, το πρώτο κύμα της επιδημίας στην Πατρίδα μας έχει
υποχωρήσει, έχουμε μικρή διασπορά στο γενικό πληθυσμό, αλλά ταυτόχρονα έχουμε τοπικές επιδημίες τις οποίες όλοι πρέπει να βοηθήσουμε”, επισήμανε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Αν το 60-70% του πληθυσμού στη χώρα μας συμμορφωθεί με τα μέτρα θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε χαμηλά τα κρούσματα και τους θανάτους, στο σημείο που είναι σήμερα, επισήμανε ο καθηγητής.

Ο καθηγητής δήλωσε ανήσυχος με το ενδεχόμενο να γίνει πρακτικά αδύνατο να αντιμετωπιστούν πολλαπλές ταυτόχρονα επιδημίες σε πολλά μέρη, καθώς αυτές θα δοκιμάσουν την επάρκεια του συστήματος, αλλά και την άρση των μέτρων και κυρίως τη δυνατότητά μας να επιστρέψουμε στη μερική κανονικότητα:

“Δεν τελείωσε η πανδημία”, τόνισε με έμφαση ο Σ. Τσιόδρας και επισήμανε ότι είναι πρόωρο να πούμε ότι η πανδημία τελειώνει στη χώρα μας.

Επίσης, αναφερόμενος στην τοπική έξαρση κρουσμάτων που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στον συνοικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης Λάρισας, ο Σωτήρης Τσιόδρας μίλησε εκτενώς για τους ευάλωτους πληθυσμού, οι οποίοι είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερο εκτεθειμένοι στον ιό.

«Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς όπως οι οικισμοί Ρομά στη Λάρισα και αλλού, χώροι φιλοξενίας προσφύγων, οι φυλακές, οι οίκοι ευγηρίας απαιτούν ειδικές στρατηγικές και συνεχή επαγρύπνηση, επιτήρηση, παρακολούθηση και άμεση παρέμβαση σε επείγουσες καταστάσεις» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους τοπικούς πληθυσμούς να βοηθήσουν ώστε να “τελειώνουμε με τέτοιες ιστορίες“, όπως είπε χαρακτηριστικά:
“Οι φίλοι μας οι Ρομά, με τους οποίους συνδεθήκαμε μόνο με μια παρουσία, πρέπει να μας βοηθήσουν να τελειώσει αυτή η ιστορία στη Νέα Σμύρνη. Όπου αλλού εμφανίζονται τέτοιες ιστορίες, πρέπει να μας βοηθάει ο κόσμος να τελειώνει, να συμμετέχουμε όλοι στην προσπάθεια ώστε να περιορίζεται η επιδημία και να παραμένουμε σε αυτό το καλό επίπεδο. Σίγουρα δεν τελείωσε. Γιατί δεν τελείωσε; Γιατί ο ιός υπάρχει“, κατέληξε.
 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.