Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Δημήτρης Καμπόσος

Ο Καμπόσος ψάχνει εθελοντές για μία ...Covid free «παρέλαση» στο Άργος

Τι λέτε, μπορούμε να παρελάσουμε με τα αυτοκίνητά μας την 28η Οκτωβρίου;

Όπως ανακοινώθηκε δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις -στρατιωτικές ή μαθητικές- για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού

Ωστόσο ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος έχει να προτείνει κάτι διαφορετικό, ψάχνοντας εθελοντές για κάποια συγκεκριμένη ιδέα που πιθανώς έχει στο μυαλό του.

Όπως έγραψε στο facebook:

Τι λέτε, μπορούμε να παρελάσουμε με τα αυτοκίνητα μας την 28η?
Μιας και ο ΚΟΒΙΤ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ?
ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΕΠΩΝΥΜΑ, ΟΧΙ ΜΕ ΛΑΪΚ.
(ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΔΩ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)

 

Προφανώς βέβαια ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών δεν αναφέρεται σε κανονική παρέλαση, καθώς κάνει λόγο για ιδιωτικά αυτοκίνητα που εθελοντικά θα κάνουν μια βόλτα στην πόλη παίζοντας πιθανώς κάποια εμβατήρια. Είναι μία πρωτοβουλία που έχει ξαναπάρει στο πρόσφατο παρελθόν, και συγκεκριμένα την περασμένη 25η Μαρτίου, όπου ακούστηκαν εμβατήρια με ντουντούκες στους δρόμους του Άργους. Η κίνηση αυτή είχε γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την πλειονότητα των πολιτών. Θα δούμε κάτι ανάλογο και τώρα;

Η εγκύκλιος που απαγορεύει τις παρελάσεις

Σε σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει ότι “λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων”.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο, επισημαίνει:

“Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφασή μας ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, για δε την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος από την 25η Οκτωβρίου.

Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν”.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.