Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την προστασία των δεδομένων

Ο GDPR συνεχίζει να απασχολεί τον επιχειρηματικό κόσμο της Αργολίδας

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσευσαν στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 24 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ενημερωτική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αργολίδας σχετικά με τον Γενικό Κανονισμό για την προστασία των δεδομένων (GDPR), η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Την ημερίδα συντόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος ο οποίος σημείωσε την σπουδαιότητα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού. Γι' αυτό άλλωστε από την έναρξη εφαρμογής του σχετικού κανονισμού για την προστασία των δεδομένων πραγματοποιείται για δεύτερη φορά ενημερωτική παρουσίαση από το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος έδωσε τον λόγο στις δύο εισηγήτριες, την κα. Ελένη Διαφωνίδου, Νομικό Σύμβουλο, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων και την κα. Γεωργία Λειβαδάρου, Οικονομολόγο, Πιστοποιημένη Υπεύθυνη Προστασίας Δεδομένων οι οποίες ανέλυσαν ενδελεχώς τις διαστάσεις του Γενικού Κανονισμού όπως επίσης και τα αποτελέσματα που προκύπτουν κατά τους πρώτους 20 μήνες εφαρμογής του νόμου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την προστασία των δεδομένων

Ειδικότερα η κα. Γεωργία Λειβαδάρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ευθύνη του Υπευθύνου Επεξεργασίας, δηλαδή της κάθε επιχείρησης που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα. Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αντιληφθούν τις απαιτήσεις του Άρθρου 5 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και πως αυτές επηρεάζουν την καθημερινή λειτουργία τους. Η ελαχιστοποίηση του χρόνου τήρησης, η ελαχιστοποίηση των δεδομένων, ο περιορισμός σκοπού, η νόμιμη βάση επεξεργασίας, η ακρίβεια, η ακεραιότητα και εμπιστευτικότητα και η έννοια της λογοδοσίας αναλύθηκαν και παρουσιάστηκαν ώστε κάθε εταιρεία να μπορέσει να υιοθετήσει τις προαναφερόμενες αρχές. Η κα. Ελένη Διαφωνίδου παρουσίασε τη δράση της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έως σήμερα, εστιάζοντας στις αποφάσεις που λήφθηκαν έως σήμερα σε μία προσπάθεια να αντιληφθούν οι επιχειρήσεις τα σημεία στα οποία θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση οι εισηγήτριες απάντησαν σε πλήθος ερωτήσεων για την ενδοεπιχειρησιακή εφαρμογή του κανονισμού και τις κατάλληλες πρακτικές για την διασφάλιση των επιχειρήσεων από τους κινδύνους καταγγελιών και επιβολής προστίμων.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.