Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Αναστάσιος Γανώσης

Ο Γανώσης βάζει στο στόχαστρο τον Νίκα για την απένταξη οδικών έργων από το ΕΣΠΑ

Ερωτήματα για μελέτες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής

Με δήλωσή του ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας με την παράταξη «Νέα Πελοπόννησος» Αναστάσιος Γανώσης αναφέρεται στην πρόσφατη απένταξη από το ΕΣΠΑ δύο σημαντικών οδικών αξόνων για την Αργολίδα, λόγω μη ωριμότητας των μελετών. Ρωτά τη νέα περιφερειακή αρχή γιατί δεν ήταν ώριμες οι μελέτες και ζητά από την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας να προβεί σε επανεξέταση της απόφασης αυτής και αν χρειάζονται διορθώσεις στις μελέτες να γίνουν άμεσα.

Βέβαια να σημειωθεί πως οι συγκεκριμένες μελέτες έγιναν επί περιφερειακής αρχής Τατούλη, άρα καλό θα ήταν να απευθύνει τα ίδια ερωτήματα πρωτίστως προς την δική του παράταξη.

Αναστάσιος Γανώσης

Όπως σημειώνει ο περιφερειακός σύμβουλος:

«Ενημερωθήκαμε από την νέα Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου για την απένταξη από το ΕΣΠΑ δύο εξαιρετικά σημαντικών οδικών έργων για την Αργολίδα με την αιτιολογία πως οι μελέτες δεν ηταν ώριμες.

Το πρώτο ειναι το Αρχαία Νεμέα-Δερβενάκια-Μυκήνες και το δεύτερο το Αγία Ελεούσα-Αρκαδικό Επιδαύρου. Εκπλήσσομαι πραγματικά διότι προεκλογικά ακούγαμε απο τον νέο Περιφερειάρχη να μιλά για κατάντια της Αργολίδας να μην συνδέεται με σοβαρό οδικό δίκτυο με τον Ε65 και σε ομιλίες του να απορεί πως είναι δυνατόν να συνδέεται το Τουριστικό θέρετρο του Πορτο Χελίου και η Επίδαυρος με τον υπόλοιπο νόμο με τέτοιας κακής ποιότητας οδικό δίκτυο.

Θα πρέπει άμεσα να δωθούν συγκεκριμενές εξηγήσεις για ποιούς λόγους οι μελέτες δεν ηταν ώριμες και ποιες δυσκολίες παρουσιάζονται γιατί η Αργολιδα θα μεινει χωρις δρόμους για πολλά ακόμη χρόνια αν χαθούν τα έργα αυτά. Είναι σαφές οτι χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη, τουρισμό, νέα επιχειρηματικότητα, οικονομική και εμπορική άνθηση στο νόμο μας.

Οι πολίτες του Δήμου Επιδαύρου και της Ερμιονίδας ειδικότερα έχουν έντονα δυσαρεστηθεί και δεν ανέχονται πλέον να αποτελούν τα αποπαίδια της Αργολίδας. Καλώ την Περιφερειακή Αρχή και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας να προβεί σε επανεξέταση της απόφασης αυτής και αν χρειάζονται διορθώσεις στις μελέτες να γίνουν άμεσα ώστε να μην χαθούν αυτά τα δύο πολύ σημαντικά  έργα για τον τόπο μας.

Ελπίζω οι κινήσεις αυτές να μην γίνονται με την πολιτική τακτική του «διαίρει και βασίλευε» γιατί οι αναχρονιστικές πολιτικές και λογικές  δεν συναντούν πουθενά την τεχνοκρατική λογική που θα πρέπει να διέπει την εκάστοτε Περιφερειακή Αρχή».

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.