Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Κώστας Δημούλης για το άγαλμα Καποδίστρια

Ο Δημούλης και τα δάκτυλα του Καποδίστρια

Εθελοντικά και αφιλοκερδώς η αποκατάσταση του αγάλματος

Πρόχειρη κατασκευή για να προλάβουν τις εκδηλώσεις για την μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια ήταν η τοποθέτηση προπλάσματος στο άγαλμα του Πρώτου Κυβερνήτη της σύγχρονης Ελλάδας, που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στο Ναύπλιο, σύμφωνα με τον γλύπτη Κωνσταντίνο Δημούλη.

Ο Ναυπλιώτης καλλιτέχνης δηλώνει στο anagnostis,org πως ανέλαβε εθελοντικά και αφιλοκερδώς την αποκατάσταση του αγάλματος μετά τον βανδαλισμό του το βράδυ της 25ης προς 26ης Αυγούστου, με την σύμφωνη γνώμη του δημάρχου.

Κωνσταντίνος Δημούλης

Όπως σημειώνει ο κ. Δημούλης: «Το να επέμβω στο άγαλμα του Τόμπρου είναι τιμή και δέος για μένα. Δεν το έκανα για βιοποριστικούς λόγους αλλά επειδή αγαπώ την πόλη μου και αυτό που κάνω».

Σε ότι αφορά την πρόσφατη αποκόλληση του προπλάσματος, η εκτίμηση του καθ' ύλην αρμόδιου γλύπτη είναι πως κάποιος το έσπασε. Με την ολοκλήρωση του έργου ο ίδιος δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει νέα αποκόλληση.

Άγαλμα Καποδίστρια

Τέλος ο κ. Δημούλης απευθύνει έκκληση σε όποιον διαθέτει παλιές φωτογραφίες του αγάλματος, να του τις παραθέσει ώστε να γίνει σωστά η αποτύπωση των μαρμάρινων δακτύλων που θα επανατοποθετηθούν στο γλυπτό.

Ο Μιχάλης Τόμπρος είναι ο γλύπτης που το φιλοτέχνησε - Η τοποθέτησή του έγινε το 1933.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.