Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο Διδασκάλου δεν ανέχεται καθυστερήσεις στον Άη Νικόλα

Ο Διδασκάλου δεν ανέχεται καθυστερήσεις στον Άη Νικόλα

Πως από τα τρία χρόνια πέσαμε στους τρεις μήνες...

Ο Γιώργος Διδασκάλου μαζί με επιστήμονες από το μελετητικό γραφείο που έχει αναλάβει τη μελέτη αποκατάστασης του ναού, πραγματοποίησαν χθες το πρωί αυτοψία και σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο Ναυπλίου.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού: «Στόχος είναι να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος και να τρέξει η μελέτη άμεσα ώστε να προλάβει να ενταχθεί το έργο στο τρέχον ΕΣΠΑ».

Με γοργά βήματα προχωρά η μελέτη για τον Άγιο Νικόλαο

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο οποίος υπογράμμισε:

«Η προηγούμενη περιφερειακή αρχή είχε προκρίνει τη λύση της προγραμματικής σύμβασης με αναπτυξιακή εταιρεία για την εκπόνηση μελέτης με κόστος 65.000,00 ευρώ για την Περιφέρεια και 35.000,00 για το δήμο Ναυπλιέων (102.000,00 συνολικά) και χρόνο αποπεράτωσης της μελέτης τα τρία έτη, με κίνδυνο αφ’ενός να χαθεί η δυνατότητα ένταξης του έργου στο παρόν πρόγραμμα ΕΣΠΑ, αφετέρου να κινδυνεύσει το μνημείο με κατάρρευση!

Αντί αυτού, μετά από συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, δηλαδή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδας, του Δήμου Ναυπλιέων, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφασίστηκε η ανάθεση της μελέτης στο ως άνω γραφείο εγνωσμένης εμπειρίας και κατάρτισης, χωρίς κανένα κόστος για την Περιφέρεια με μόνη την καταβολή των 35.000 € από το Δήμο και με χρόνο αποπεράτωσης της μελέτης τους τρεις μήνες.

Με τον τρόπο αυτό, πολύ σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας μία εξαιρετική μελέτη, η οποία αφού λάβει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις απαραίτητες εγκρίσεις από το ΥΠΠΟ θα μπορέσουμε να την εντάξουμε στο τρέχον πρόγραμμα ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας έτσι η Περιφέρεια την απαραίτητη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου μέσω ΕΣΠΑ για ένα τόσο σημαντικό μνημείο που αποτελεί τοπόσημο για το Ναύπλιο και το λαό του Ναυπλίου».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.