Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλευρό των έξι

Ασπίδα στους διωκόμενους
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 21 Μάιος. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Έχοντας υπ όψιν του την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου ενάντια στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που θα μπορούσε να περιέλθει στον δήμο για την κάλυψη των αναγκών του, καθώς και τις μαζικές αντιδράσεις των πολιτών για να μην χαθούν ακίνητα από την πόλη του Ναυπλίου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με επιστολή του ζητά να παύσει κάθε δίωξη κατά των 6 που με την στάση τους θεώρησαν ότι υπερασπίζονται το Δημοτικό- Δημόσιο συμφέρον.

Οι έξι είχαν συλληφθεί τον Ιούλιο του 2014 κατά την διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ του τριώροφου στον Μεγάλο Δρόμο. Η δίκη τους μετά από αρκετές αναβολές είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 21/5. Έξω από τα δικαστήρια έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης από φορείς, σωματεία και πολίτες.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων αναφέρει:

«Για την επικείμενη δίκη (22/5) των έξι συμπολιτών μας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση της 25ης Ιουλίου του 2014 στο Μεγάλο Δρόμο μπροστά σε υπό εκποίηση κτήριο από το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνω ότι πρέπει να παύσει κάθε δίωξη τους. Εκείνο το διάστημα υπήρξαν μαζικές συνελεύσεις πολιτών, αυτοδιοικητικών και φορέων, αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες και δυναμικές κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.

 Στον Δήμο Ναύπλιέων η ΕΤΑΔ Α.Ε. (Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου) κατέχει σημαντικά ακίνητα, κάποια από αυτά σε άσχημη κατάσταση αλλοιώνοντας την εικόνα της πόλης και στο ΤΑΙΠΕΔ ανήκουν εκτάσεις που μπορεί χαθούν από την πόλη. Αποτελεί στόχο για την Δημοτική Αρχή η αλλαγή αυτής της κατάστασης προς όφελος των αναγκών των πολιτών, της ανάπτυξης του τόπου με διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος».

Μπριτζ Αργολίδα

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.