Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Καταρράκτης Καλαμάρης Γιάλοβα

Ο άγνωστος καταρράκτης στην Πελοπόννησο που φέρνει σε αγαπημένο θαλασσινό μεζέ (Video)

Ειδυλλιακό περιβάλλον σε μίνι έκδοση, λίγο έξω από την Πύλο.

Ο Καλάμαρης είναι ένας άγνωστος μικρός καταρράκτης στη Μεσσηνία με ύψος περίπου 20 μέτρα, που σχηματίζει μια μικρή λιμνούλα. Το όνομά του φέρνει σε έναν πολύ αγαπημένο θαλασσινό μεζέ, το γνωστό σε όλους μας πεντανόστιμο Καλαμάρι.

Πρόκειται για κλασική περίπτωση μικρού υδάτινου οικοσυστήματος μέσα στο οποίο ζούνε πολλά αμφίβια και έντομα του νερού.

Ο καταρράκτης βρίσκεται σε ενα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον λίγα χιλιόμετρα από τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας στην Πύλο.

Ο Άγγελος Αρναουτέλης μας δίνει μια εικόνα του φυσικού τοπίου στον ψηφιακό κόσμο μιας και οι συνθήκες ακόμα δεν επιτρέπουν σε κάποιον να τον γνωρίσει από κοντά.

 

Πώς πάει κανείς εκεί

Πολύ κοντά στη Γιάλοβα, θα δείτε μια πινακίδα στα αριστερά σας με τις κατευθύνσεις που οδηγούν στη Σχοινόλακκα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτό το δρόμο μέχρι να φτάσετε σε μια διχάλα και τη σχετική πινακίδα που οδηγεί στο καταρράκτη Καλαμάρη. Σε αυτό το σημείο ξεκινάει ένας χωματόδρομος, στο τέλος του οποίου θα πρέπει να παρκάρετε το αυτοκίνητό σας και να περπατήσετε το μονοπάτι προς τον καταρράκτη.

Το μονοπάτι είναι στενό και καλύπτεται από άγρια ​​βλάστηση. Σε περίπου 15 λεπτά με τα πόδια, θα φτάσετε σε ένα μεγάλο ξέφωτο που σχηματίζεται από άφθονα πλατάνια. Διασχίστε τη μικρή γέφυρα κατά μήκος του μονοπατιού που οδηγεί στον καταρράκτη και στη λίμνη.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.