Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Νοσοκομείο Άργους

Νοσοκομείο Covid-19 στο Ναύπλιο ή μοίρασμα κλινών και στα δύο νοσοκομεία δέχεται το Άργος

Ψήφισμα του Δήμου Άργους – Μυκηνών με εισήγηση Καμπόσου: «Καμία μεταφορά κλινικών από το νοσοκομείο Άργους»

Κατά τη συνεδρίαση του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου με θέμα την ενδεχόμενη μεταφορά κλινικών του Νοσοκομείου του Άργους και την μετατροπή του σε μονάδα που θα νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19, καθορίστηκαν οι όροι και οι προϋποθέσεις κάτω υπό τις οποίες η δημοτική αρχή θα δεχόταν να λειτουργήσει μονάδα Covid στο Άργος.

Συγκεκριμένα τα δύο σενάρια που αποδέχεται ο Δήμος Άργους - Μυκηνών είναι τα εξής:

  1. Nα πάνε και στα δύο νοσοκομεία covid κλινικές με σκοπό 35 κλίνες στο Άργος και 20 στο Ναύπλιο με το Άργος να ξαναστήνει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 3 κλινών.
  2. Nα γίνει covid το Ναύπλιο ώστε να μείνει ανοικτό το Άργος για όλο το Νομό.

Το σενάριο που δεν γίνεται αποδεκτό είναι η μεταφορά κλινικών από το Νοσοκομείο Άργους στο Νοσοκομείο Ναυπλίου.

O Δήμαρχος  Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος εισηγήθηκε το παρακάτω κείμενο το οποίο αποτελεί και ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

Το ψήφισμα

«Συγκαλέσαμε σήμερα εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας λόγω των πληροφοριών που είχαμε για τον ορισμό της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους ως Νοσοκομείο COVID -19 με την ταυτόχρονη μεταφορά όλων των κλινικών του νοσοκομείου Άργους στο Ναύπλιο.

Το σενάριο αυτό θα ήταν καταστροφικό για την ίδια την νοσηλευτική μονάδα αλλά και ευρύτερα την δημόσια υγεία τόσο στο δήμο μας όσο και το νομό μας. Το σενάριο που πληροφορηθήκαμε και μας θορύβησε δεν αφορούσε μόνο την διαχείριση ασθενών covid αλλά περιελάμβανε ουσιαστικά τη μεταφορά όλων των κλινικών του νοσοκομείου Άργους στο Ναύπλιο (χωρίς το συγκεκριμένο νοσοκομείο να μπορεί να αντεπεξέλθει, καθώς δε μπορεί να στηθεί εκεί μονάδα εμφραγμάτων και να καλύψει ουρολογικά και ορθοπεδικά χειρουργεία) εκτός της μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Ψυχιατρικής! τα οποία έμεναν στο Άργος. Επιπλέον το Ναύπλιο θα εφημερεύει, στο σενάριο αυτό, 30 ημέρες το μήνα για «καθαρά» περιστατικά και μόνο για περιστατικά covid το Άργος.

Το δεύτερο σενάριο το οποίο αναπτύχθηκε μετά την αντίδραση του Δημάρχου και της δημοτικής μας αρχής είναι να πάνε και στα δύο νοσοκομεία covid κλινικές, όπως τον Μάρτιο, με σκοπό 35 κλίνες στο Άργος και 20 στο Ναύπλιο με το Άργος να ξαναστήνει Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας 3 κλινών. Σενάριο το οποίο δεχόμαστε.

Σε περίπτωση που η χώρα χρειαστεί θα αυξάνονται τα κρεβάτια και θα επαναπροσαρμόζεται το σχέδιο αλλά προστατεύονται χειρουργεία και τα επείγοντα περιστατικά.

(Σημειωτέον πως η πρόταση όλων των γιατρών και των δύο νοσηλευτικών μονάδων που βρέθηκαν σε συνάντηση την Τετάρτη στο Άργος ήταν να γίνει covid το Ναύπλιο ώστε να μείνει ανοικτό το Άργος για όλο το Νομό. Λύση την οποία και αυτή αποδεχόμαστε.)

Είμαστε υπέρ της προστασίας της δημόσια υγείας των συμπολιτών μας και συμβάλλουμε από τη σκοπιά μας προς επίρρωση του σκοπού αυτού, με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θα δεχθούμε ως δημοτική αρχή και ως τοπική κοινωνία σε καμία περίπτωση να στερηθεί το νοσοκομείο του Άργους ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΚΛΙΝΙΚΗΣ του. Αντιθέτως ζητάμε την ενίσχυση του σε όλα τα επίπεδα.

Δεν χωρούν εδώ μικροπολιτικά παιχνίδια οποιασδήποτ εκλίμακας και προσωπικές τακτικές. Το Νοσοκομείο του Άργους εξυπηρετεί ολόκληρο το νομό αλλά και όμορους νομούς, και δεν εξυπηρετεί κανέναν πολίτη του νομού η αποδυνάμωση του. Είμαστε ενεργοί συμπαραστάτες του νοσοκομείου μας και θα συνεχίσουμε να είμαστε με όποιο κόστος.»

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.