Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Νόμος η απλή αναλογική για τους Δήμους - Νέα πρόκληση για τους δημάρχους της Αργολίδας

Υπερψηφίστηκε ο «Κλεισθένης 1» - Τι είπε ο Γιάννης Γκιόλας για το νομοσχέδιο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 14 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με 161 ψήφους υπέρ και 111 κατά υπερψηφίστηκε το σύστημα της Απλής Αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Εκτός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ (πλην του Κ.Κατσίκη), υπέρ ψήφισαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ. Πρόκειται για τα άρθρα 28 και 56 του νομοσχεδίου που έγινε πια νόμος.

Επί της αρχής το νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1 υπερψηφίστηκε με 150 υπερ και 123 κατά. Υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Τέλος με 150 και 149 ψήφους αντίστοιχα υπερψηφίστηκαν τα άρθρα 6 και 46 που αφορούν την μείωση της δημοτικής και της περιφερειακής περιόδου αντίστοιχα από 5 σε 4 χρόνια. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ετσι οι επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, την ημέρα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των εκπροσώπων της Ελλάδας στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, κατά πάσα πιθανότητα στις 26 Μαϊου 2019.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στην ολομέλεια της βουλής: «Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» διαγράφει πλέον οριστικά πρακτικές που πολλοί όψιμα εξορκίζουν αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να αλλάξουν». 

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.