Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Βάλτος του Άργους

Νίκη: Χαμόγελα αισιοδοξίας για τον Ερασίνο

Η κινητοποίηση για την προστασία του Βάλτου του Άργους βρίσκει υποστηρικτές

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου επαφίεται πλέον η απόσυρση των έργων καταστροφής του Ερασίνου, αφού και το δημοτικό συμβούλιο Άργους- Μυκηνών ομόφωνα αποφάσισε να μην προχωρήσουν τα έργα. Πρόκειται για μια σημαντική νίκη όσων αγαπούν τον Ερασίνο και το φυσικό περιβάλλον.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Άργους- Μυκηνών Νίκος Κοντός μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Σήμερα 3/12/2020 (σ.σ. Πέμπτη) το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου να  αποσύρει την απόφαση που αφορά την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΜΠΕ για το έργο στον ποταμό Ερασίνο.

Είχε προηγηθεί και η ομόφωνη απόφαση διαφωνίας για το έργο του τοπικού συμβούλιου της Ν. Κίου.

Ελπίζουμε ότι η περιφέρεια και ιδιαίτερα ο κ. Νικάς θα κρατήσει την υπόσχεση που έδωσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ότι αν ο Δήμος Άργους-Μυκηνών δεν θέλει να πραγματοποιηθεί το έργο θα το αποσύρει.

Μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας,  πιστεύουμε ότι μπορεί να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος και να εκπονηθεί μια νέα μελέτη με άξονα την αξιοποίηση της περιοχής με σεβασμό στο περιβάλλον και δράσεις που θα αφορούν τον αθλητισμό και τον εναλλακτικό τουρισμό».

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.