Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νεραιδόκηπος στο Πεύκο Μεσσηνίας

Νεραϊδόκηπος: Ένα παράξενο μέρος της Πελοποννήσου γεμάτο θρύλους και ιστορίες

Μια μυστηριώδης τρύπα στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου, κοντά στο χωριό Πεύκο Μεσσηνίας.

Λίγο πιο έξω από το χωριό Πεύκο στο όρος Γουβάλα στη Μεσσηνία υπάρχει μια τοποθεσία ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Εκτός από εντυπωσιακή είναι και κάπως παράξενη.

Οι πιο παλιοί της περιοχής συνήθιζαν να λένε και τότε αλλά και τώρα διάφορες ιστορίες και θρύλους. Αυτά, βέβαια, περιελάμβαναν ξωτικά και νεράιδες που κυκλοφορούσαν εκεί την νύχτα. Από τους θρύλους πήρε η περιοχή το όνομα Νεραϊδόκηπος.

Τι ακριβώς είναι όμως ο Νεραϊδόκηπος; Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια μεγάλη τρύπα με βάθος περίπου 70-80 μέτρα και άνοιγμα περίπου 100 μέτρα. Ολόκληρη η περιοχή στην οποία βρίσκεται η τρύπα είναι εκπληκτική. Κι αυτό γιατί η τρύπα βρίσκεται στο μέσο ενός καταπράσινου λόφου σαν να έχει πέσει εκεί μετεωρίτης και να έχει σπάσει το βουνό. Και τι δεν έχει ακουστεί γι’ αυτό τον Νεραϊδόκηπο; Πόσες ιστορίες και πόσοι θρύλοι. Από αυτούς που αγαπούν να μελετούν τόσο οι λάτρεις και οι ιστορικοί αλλά επίσης και οι λάτρεις του μεταφυσικού. Άλλοι λένε ότι εκεί έχουν δει παράξενες μορφές, ότι κάποτε κατοικούσαν μυθικά πλάσματα αλλά και ότι μπορεί να ακούσεις διάφορους ήχους που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ.

Η ομάδα Walking in Hellas * Περπατώντας στην Ελλάδα πετώντας πάνω από από το Νεραϊδόκηπο παρατήρησε ότι μυστηριωδώς αυτή η τρύπα προκαλεί οφθαλμαπάτες. Βλέποντας το παρακάτω βίντεο από σταθερό ύψος θα διαπιστώσετε ότι στην αρχή από κάθετη προοπτική δείχνει στρογγυλή. Στην περιστροφή ξεκινά με μια ισομετρική πλευρική κατηφόρα δεξιά αριστερά. Όταν θα βλέπετε κάθετα την ράχη θα διαπιστώσετε ότι είναι ολόισια χωρίς κατηφόρες. Στο επόμενο ¼ ως εκ θαύματος η μια πλευρά γίνεται εντελώς κατηφορική και η τρύπα παύει να είναι στο κέντρο της ράχης. Όταν πλέον βλέπετε οριζόντια την ράχη η τρύπα είναι πλαγιασμένη και καθόλου στο αρχικό κέντρο όπου είχαμε δει όταν ξεκίνησε. Όταν φτάσετε στο σημείο να δείτε ξανά κάθετη την ράχη από την άλλη μεριά η τρύπα από στρογγυλή γίνεται οβάλ.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.