Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Νίκας: Θα πείσω όλους για νέο Νοσοκομείο στη Δαλαμανάρα

Νέο Νοσοκομείο στην Αργολίδα: Πουλάνε τα αρνιά τους για να γιατρεύονται στην Αθήνα (Video)

Το Σεπτέμβρη ανοίγει η κουβέντα για την δρομολόγηση νέου οργανωμένου νομαρχιακού νοσοκομείου στο νομό Αργολίδας

Στην ανάγκη των φτωχών που αναγκάζονται να πουλήσουν την περιουσία τους για να νοσηλευτούν στα νοσοκομεία της Αθήνας αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι μέρος των χρημάτων που θα πάρει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω του κορωνοϊού θα πάνε για τη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου νομαρχιακού νοσοκομείου στην Αργολίδα. 

Η αποκάλυψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι ξεκινά το Σεπτέμβρη η συζήτηση για τα υγειονομικά θέματα όλης της Περιφέρειας αφορά και το νέο νοσοκομείο στην Αργολίδα.

Ο κος Νίκας δήλωσε χαρακτηριστικά:

Αυτό συμφέρει τον κόσμο και ιδιαίτερα το φτωχό κόσμο. Γιατί το οργανωμένο νοσοκομείο δίπλα του το θέλει κυρίως ο φτωχός κόσμος. Για να μην πουλάει και το αρνί του για να πηγαίνει στην Αθήνα για να γιατρεύεται.

Ο κος Νίκας είπε ότι το Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συζήτηση και στο περιφερειακό συμβούλιο για τα υγειονομικά ζητήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι στον τομέα αυτό «είμαστε σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Ο Περιφερειάρχης είπε:

Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κεντρικό νομαρχιακό νοσοκομείο. Το χρειαζόμαστε και θα το κάνουμε. Αυτό ζητά ο κόσμος, αυτό εξυπηρετεί τον κόσμο και την υγεία του.  Δεν επιτρέπεται να είμαστε ένας νομός χωρίς νομαρχιακό νοσοκομείο που να έχει όλες τις προϋποθέσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κος Νίκας αναφέρεται στη δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Αργολίδα που θα αντικαταστήσει τα υπάρχοντα νοσοκομεία του Άργους και του Ναυπλίου.

Όπως έχει τονίσει στο παρελθόν «Η Αργολίδα από πλευράς υποδομών είναι ο πιο υποβαθμισμένους νομός σε ολόκληρη την περιφέρεια. Έχουμε λοιπόν στην περιοχή της Δαλαμανάρας 100 περίπου στρέμματα χώρο, για να προχωρήσουμε στην κατασκευή μια μεγάλης υπερσύγχρονης νοσοκομειακής μονάδας, προφανώς κρατώντας και τις δύο δομές που υπάρχουν και στο Άργος και στο Ναύπλιο».

Παρακολουθείστε εδώ όλη την συνέντευξη τύπου του Περιφερειάρχη.

 

 

Σχόλια

ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΥ (χωρίς επαλήθευση) Τρίτη 28/07/2020 - 09:40

Mόνο οι εγκαταστάσεις δεν φταίνε για το πρόβλημα! Ένα νέο νοσοκομείο στη Δαλαμανάρα και διατήρηση των 2 άλλων (Άργος, Ναύπλιο) θα επιδεινώσει την κατάσταση. Η κτηριακή υποδομή είναι άριστη. Μάλιστα η συνένωση των 2 νοσοκομείων σε ένα μεγάλο σύγχρονο, η οποία πολεμήθηκε άγρια ήταν η μόνη σωστή κατεύθυνση. Δυστυχώς για ψηφοθηρικούς λόγους τα 2 επαρχιακά νοσοκομεία διατηρήθηκαν, προκειμένου να διορίζονται τα "παιδιά μας" καθαρίστριες, τραυματιοφορείς και διοικητικοί. Αλλού είναι το πρόβλημα: γιατροί και νοσηλευτές άρτια εκπαιδευμένοι και όχι οι "δευτεράντζες" του ΕΣΥ για ψηφοθηρικούς λόγους πάλι. Ο ασθενής της Αργολίδας δεν πάει στα τοπικά Νοσοκομεία, όχι γιατί δεν βρίσκει θέση, αλλά είτε γιατί φοβάται την ανεπαρκή αντιμετώπιση, είτε γιατί στο Νοσοκομείο του λένε ότι δεν αντιμετωπίζουν την περίπτωσή του. Δεν φταίνε τα ντουβάρια! Όταν οι παθολογικές κλινικές διώχνουν τις λίγο πιο σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού για Αθήνα, όταν η διενέργεια μίας χολοκυστεκτομής γιορτάζεται ως μέγα συμβάν στην Αργολίδα, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Μηχανήματα υπάρχουν, τα οποία σκουριάζουν, αλλά και να μην υπάρχουν μπορούν να αγοραστούν είτε από δωρεές (οι οποίες βρύθουν αν θέλουμε να τις κάνουμε αποδεκτές) είτε με συνδρομή του κράτους. Επιστήμονες εκπαιδευμένοι και διατεθημένοι να τα χειριστούν δεν υπάρχουν.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.