Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Το σπίτι του Νικηταρά στη Νέδουσα Ταϋγέτου

Νέδουσα: Γνωρίστε το γραφικό καταπράσινο χωριό του Ταϋγέτου όπου γεννήθηκε ο Νικηταράς

Τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς γύρω από το χωριό.

Η Νέδουσα είναι γραφικό χωριό του Ταϋγέτου, στη Μεσσηνία, πνιγμένο στο πράσινο. Στην είσοδο της Νέδουσας, συναντάμε ένα ψηλό μονότοξο πέτρινο γεφύρι με άνοιγμα τόξου 12 μ. και ύψος 22 μ., ένα από τα πολλά της περιοχής, το οποίο πλαισιώνεται από δυο πετρόχτιστους νερόμυλους.

Η Νέδουσα ονομαζόταν Μεγάλη Αναστάσοβα και είναι ο τόπος γέννησης του Νικήτα Σταματελόπουλου ή αλλιώς Νικηταρά, ήρωα και αγωνιστή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821.

Το σπίτι του Νικηταρά στη Νέδουσα Ταϋγέτου
Το σπίτι του Νικηταρά

 

Αξιόλογα αξιοθέατα του χωριού είναι το σπίτι και η προτομή του Νικηταρά, ο ναός της Αγίας Αικατερίνης, ο νερόμυλος Θεοδωρακέα.

Λίγο έξω από τη Νέδουσα στη δυτική πλευρά της οροσειράς του Ταϋγέτου, συναντάμε τη μονή Μανδρακίου, που παλαιότερα υπήρξε σταυροπηγιακή και σήμερα αποτελεί μετόχι της μονής Βελανιδιάς. Σώζεται το καθολικό της μονής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ γύρω απ’ αυτό υπάρχουν ίχνη κελιών και μια εντυπωσιακή κρήνη.

Γεφύρι στη Νέδουσα Ταϋγέτου

 

Τα χωριά του Ταϋγέτου προσφέρονται για εναλλακτικές βόλτες όλες τις εποχές του χρόνου, με εντυπωσιακά τοπία και πλούσιες υποδομές.

Οι ταβέρνες και τα καταλύματα που μπορείτε να βρείτε εκεί είναι κάτι παραπάνω από επαρκή για να ικανοποιήσουν από άποψη τόσο οικονομική, όσο και υπηρεσιών.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.