Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Political stencil

Νέα Κίος: Οι Political Stencil έρχονται να αφήσουν το αποτύπωμα τους στο εργοστάσιο του Πελαργού

Ένα γκράφιτι για τον υγρότοπο Ναυπλίου - Ν. Κίου

Oι «πολυγκραφότατοι» Political Stencil ύστερα από ένα πλούσιο καλοκαιρινό tour ανά την Ευρώπη έρχονται στη Νέα Κίο για να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμά τους στην επιφάνεια του παλιού εργοστασίου του Πελαργού στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου και να μας θυμίσουν τη σημασία του υδροβιότοπου στις ζωές μας.

Political stencil

 

Οι Political Stencil αποτελούν τομή στο χώρο της street art στην Ελλάδα καθώς συνδυάζουν άρρηκτα  την πολιτική με την καλλιτεχνική δράση. Μια σύντομη  φράση τους σε μορφή stencil  μπορεί να σε διαπεράσει στιγμιαία στο ποδοβολητό της Αθήνας ή μία μεγάλης  επιφάνειας δημιουργία τους σε παρασέρνει να απλώσεις τη ματιά σου στην αλήθεια που θάβεται κάτω από το ποδοβολητό αυτό. Η ομάδα από το 2014 που υπάρχει έχει δημιουργήσει σε μεγάλα αστικά κέντρα και δίνει χρώμα στο γκρίζο και ουδέτερο πολεοδομικό συγκρότημα. Ο Zak, ο Γρηγορόπουλος, ο Φύσσας, οι Grup Yorum, o Γιακουμάκης και ο Βέγγος μας κοιτούν από ψηλά και συνεχίζουν τον αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια με τα πινέλα  και το αγωνιστικό πείσμα των Political Stencil. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν  «Θέλουμε να χτυπήσουμε την ψυχή του θεατή στο κέντρο με στόχο τη στιγμιαία του αφύπνιση».

Political stencil

 

Η δουλειά τους βρίσκεται συμπυκνωμένη στο βιβλίο με τίτλο 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ - POLITICAL STENCIL (ΔΙΓΛΩΣΣΗ ΕΚΔΟΣΗ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΑΓΓΛΙΚΑ, συλλογικό ), το οποίο όποιος θέλει μπορεί να το προμηθευτεί το 3ημερο που οι δημιουργοί του θα είναι στην Αργολίδα.

Political stencil

 

Όπως σημειώνουν οι Φίλοι Υγρότοπου Ναυπλίου - Ν Κίου:

«Επειδή οι ίδιοι επιλέγουν να μη χρησιμοποιούν πολλά λόγια κλείνουμε με τη φράση τους που περιλαμβάνεται στο βιβλίο.

Έχουμε υποσχεθεί στους εαυτούς μας να συμμετάσχουμε στον πόλεμο των άστρων με τις δυνάμεις του φωτός αλλά για την ώρα βάφουμε τοίχους στο σκότος με τις δυνάμεις μας. Ελπίζουμε και με τις δικές σας.
May the force be with us.» (Political Stencil)

Σας περιμένουμε λοιπόν στο εργοστάσιο του Πελαργού τις επόμενες ημέρες για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί τους!!
Μερικές από τις παρεμβάσεις των Political Stencil».

Political stencil

 

Political stencil

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.