Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νέα Επίδαυρος

Νέα Επίδαυρος: Κρυμμένη κάτω από το Ενετικό κάστρο με ένα γραφικό λιμανάκι και ερημικές παραλίες

Η Νέα Επίδαυρος, χτισμένη κάτω από τα ερείπια του Ενετικού της κάστρου, με ένα μοναδικό φαράγγι να απλώνεται στα …πόδια της και με το προστατευμένο από τα κύματα του Αργοσαρωνικού αλιευτικό καταφύγιο στον παραλιακό οικισμό, αποτελεί προορισμό για ξέγνοιαστες διακοπές και αφετηρία για κοντινές αποδράσεις σε πολλά μέρη.

Η παλαιά ονομασία της Νέας Επιδαύρου ήταν Πιάδα. Εκεί έγινε η Α΄ Εθνοσυνέλευση του Ελληνικού κράτους και το 1822 ψηφίστηκε το πρώτο Ελληνικό πολίτευμα. Στην μεγάλη πλατεία βρίσκεται το μνημείο που συμβολίζει την Α 'Εθνοσυνέλευση.

Για να φτάσει κανείς στο Κάστρο περνάει μέσα από αυλές σπιτιών.

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Το φαράγγι του Βόθυλα, από τα ομορφότερα της Αργολίδας, βρίσκεται κάτω από τον απόκρημνο βράχο, που κρύβει το χωριό από την θάλασσα και το προστάτευε από τους πειρατές.  

Νέα Επίδαυρος

 

Αξιόλογη είναι η εκκλησία του 11 αιώνα Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, όπου φυλάσσεται η κάρα του οσιομάρτυρα Λεωνίδη τοπικού προστάτη του χωριού.

Οι περιπατητές διασχίζοντας μια διαδρομή με πορτοκαλεώνες μπορούν να φτάσουν μέχρι το γραφικό της λιμάνι της Νέας Επιδαύρου, με τις πανέμορφες καθαρές παραλίες και τα όμορφα ταβερνάκια.

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Αξίζει επίσης να περιηγηθείτε στο μοναδικό και πανέμορφο πευκοδάσος στο όρος Άκρως.

Νέα Επίδαυρος

 

Ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Ισθμό, ο επισκέπτης θα βρει την Μονή Αγνούντος, αφιερωμένη στη Κοίμηση της Θεοτόκου. Η αρχιτεκτονική της θυμίζει την Αγία Σοφία.

Ακολουθώντας αντίθετη κατεύθυνση, ο επισκέπτης θα φτάσει στην Αρχαία Επίδαυρο κυκλωμένη από θάλασσα, πεύκα πορτοκαλιές και μανταρινιές. Στις γύρω δαντελωτές ακτές, κρύβονται πολλές δημοφιλείς παραλίες. 

Ανάμεσα στη Νέα και στην Αρχαία Επίδαυρο βρίσκεται το ασκητήριο της Πολεμάρχας κτισμένο τον 15ο αιώνα από ιερομόναχο της μονής Αγνούντος. Ο δρόμος δεν είναι καλός, αλλά περνώντας μέσα από το πευκόδασος και φτάνοντας εκεί θα αποζημιωθείτε από τις δύο υπέροχες ερημικές παραλίες, που μπορείτε να απολαύσετε το μπάνια σας.

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Κοντά στη Νέα Επίδαυρο βρίσκεται επίσης το χωριό Δήμαινα, όπου μπορεί κανείς να επισκεφθεί το γυναικείο Μοναστήρι των Ταξιαρχών του 15ου αιώνα.

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

 

Νέα Επίδαυρος

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.