Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

Ναύπλιο: Τι θα αλλάξει στην είσοδο προς το ιστορικό κέντρο και το λιμάνι όταν τελειώσει ο κόμβος

Ο Κωστούρος φωτογραφίζει τα έργα στο λιμάνι και εξηγεί τι είναι αυτό που κατασκευάζεται. Τι απαντά ο δήμαρχος Ναυπλιέων στους αμφισβητίες.

Το έργο δεν ήταν απλώς ένας κύκλος για να περιστρέφονται γύρω τα αυτοκίνητα αλλά ήταν η ανάπλαση της εισόδου των επισκεπτών προς το ιστορικό κέντρο και το λιμάνι.

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σε ανάρτησή του στα social media, αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στο λιμάνι για την κατασκευή του κόμβου στο ύψος της τράπεζας Πειραιώς, παραθέτοντας σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Ο δήμαρχος απαντά σε όσους αμφισβήτησαν το έργο το οποίο έχει προϋπολογισμό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ και που θα έχει ολοκληρωθεί στις 10 Οκτωβρίου 2020, αν τηρηθούν πιστά τα χρονοδιαγράμματα από τον ανάδοχο που έχει αναλάβει να το υλοποιήσει.

Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Ναυπλιέων:

«Η κατασκευή του κόμβου της Πειραιώς «αμφισβητήθηκε» εξαρχής σε μεγάλο βαθμό! Τώρα που τα έργα έχουν προχωρήσει αρκετά (οι αμφισβητίες το γύρισαν στη φωτογράφιση κάδων πριν τους αδειάσει η καθαριότητα) γίνεται κατανοητό από όλους ότι το έργο δεν ήταν απλώς ένας κύκλος για να περιστρέφονται γύρω τα αυτοκίνητα αλλά ήταν η ανάπλαση της εισόδου των επισκεπτών προς το ιστορικό κέντρο και το λιμάνι. 

Δημοπρατήθηκε το έργο ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου € από χρήματα του Δήμου Ναυπλιέων το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή κυκλικού κόμβου καθώς και τη κατασκευή διαβάσεων σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς (για την ασφαλή διέλευση των πεζών), την τοπική διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, χώρους για προσωρινή στάθμευση οχημάτων και μοτοσυκλετών που θα εξυπηρετούν τα καταστήματα πέριξ του κόμβου, χώρους για τη στάθμευση ποδηλάτων καθώς και νησίδα για να τοποθετηθούν κιόσκια πληροφόρησης (σε συνεργασία με τη Περιφέρεια θα τοποθετηθεί γραφείο πληροφοριών και υποδοχής επισκεπτών κ.α.).

Με το έργο αυτό ο Δήμος Ναυπλιέων δεν αποκτά απλά μια ακόμα κυκλοφοριακή σύνδεση, αλλά αναδεικνύει και αναβαθμίζει ολόκληρη την περιοχή.

Στοχευμένες επεμβάσεις σε συνέργεια με τη ΔΕΥΑΝ έγιναν και για την βελτίωση της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων.

Το έργο έχει προθεσμία ολοκλήρωσης 10/10/2020».

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες που συνοδεύουν την ανάρτηση του δημάρχου.

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

 

Κατασκευή κόμβου λιμάνι Ναυπλίου

Banner Home Design

Riviera Banner

Σχόλια

777 (χωρίς επαλήθευση) Κυριακή 09/08/2020 - 23:04

Αντί να το έχει ολοκληρώσει Ιούνιο Οκτώβριο έλεος. Όλο έργα λέτε και έργα δεν βλέπουμε,τα χωριά του Ναυπλίου είναι παρατημένα στο έλεος τους για ποιά έργα μας μιλάτε κύριε δήμαρχε.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.