Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Στρατόπεδο Ναυπλίου

Ναύπλιο: Σοβαρή εξέλιξη για το ΚΕΜΧ που παραμένει στο ΓΕΣ

Γιατί ναυάγησε η παραχώρηση του στρατοπέδου Ναυπλίου στην Περιφέρεια. Πού θα γίνει το νέο διοικητήριο στην Αργολίδα.

Αν και ξεκίνησε μετά βαΐων και κλάδων, τελικά η παραχώρηση των στρατοπέδων Ναυπλίου και Τρίπολης έχει ναυαγήσει εδώ και μερικούς μήνες, λόγω ξαφνικών οικονομικών αξιώσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, οι οποίες κρίθηκαν υπερβολικές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου που έκρινε σκόπιμο να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Η Περιφερειακή αρχή ήδη έχει βρει τον χώρο που θα στεγαστεί το νέο ενιαίο διοικητήριο στην Τρίπολη, ο οποίος παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε κάτι ανάλογο στοχεύει και για την Αργολίδα.

Σύσκεψη Νίκας Ναύπλιο

 

Σε σύσκεψη που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στο Ναύπλιο, στην οποία προήδρευσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε το νέο Διοικητήριο της Π.Ε. Αργολίδας, για την αναλυτική διερεύνηση του οποίου θα συγκληθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα ευρεία σύσκεψη στο Ναύπλιο. Στην εν λόγω προγραμματιζόμενη σύσκεψη θα γίνει λήψη αποφάσεων όσον αφορά την αγορά χώρου όπου θα κατασκευαστεί το Διοικητήριο.

Οπως διευκρίνισε ο περιφερειάρχης, η εξέλιξη αυτή προέκυψε καθώς η αναζήτηση χώρου στο στρατόπεδο του Ναυπλίου ναυάγησε, «λόγω του υπέρογκου τιμήματος που ζητήθηκε από το ΓΕΣ να καταβάλει η Περιφέρεια» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Π. Νίκας.

Σύσκεψη Νίκας Ναύπλιο

 

Καθαρισμός Ρεμάτων

Ο περιφερειάρχης υπέγραψε ακόμα τις συμβάσεις δύο εργολαβιών για καθαρισμούς ρεμάτων.

Η μία, δαπάνης 22.617,60 ευρώ, αφορά τον καθαρισμό ρεμάτων και τάφρων της περιοχής Σκαφιδακίου από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές σε παρακείμενες καλλιέργειες.

Η δεύτερη σύμβαση, με δαπάνη 19,864,80 ευρώ, αφορά εργασίες καθαρισμού της κοίτης και των πρανών τμήματος των ρεμάτων της Επαρχίας Ναυπλίας (συγκεκριμένα για το Δαφνοπόταμο και το Νέο Ροεινό) από φερτά υλικά και αυτοφυή βλάστηση προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές σε παρακείμενες καλλιέργειες.

Banner Home Design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.