Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ναύπλιο. Σαν να μην πέρασε μια μέρα... «Χαμός» σε σοκάκια, μπαρ, καφέ και ταβέρνες

Δεν πέφτει ...καρφίτσα το βράδυ στην Παλιά Πόλη. Δεν μπορείς να περάσεις στους πεζόδρομους από την πολυκοσμία (Φωτορεπορτάζ)

Οι προβλέψεις όσων έλεγαν ότι το Ναύπλιο δεν θα ανακάμψει τουριστικά διαψεύδονται. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η κίνηση του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, παρότι ακόμα ένα μεγάλο μέρος των καταλυμάτων της πόλης και των γύρω περιοχών παραμένουν κλειστά.

Οι προηγούμενες «lounge» καλοκαιρινές βραδιές στην Παλιά Πόλη αποτέλεσαν παρελθόν το Σαββατόβραδο, δίνοντας τη θέση τους στην ξέφρενη διασκέδαση και το πλήθος κόσμου χωρίς αποστάσεις…

 

 

Τα προληπτικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό δεν εμπόδισαν τον κόσμο να γεμίσει ασφυκτικά κάθε γωνιά του ιστορικού κέντρου.

Εκδρομείς του τριήμερου, αλλά και ντόπιοι βγήκαν από τα σπίτια τους με εμφανή διάθεση να ξεφαντώσουν, σαν να μην μας άγγιξε ποτέ ο εφιάλτης της πανδημίας.

Μπορεί ο ιός να… φρέναρε την έξοδο των Αθηναίων προς τα νησιά και άλλες περιοχές, όμως δεν συνέβη το ίδιο και για το Ναύπλιο, στο οποίο δεν πέφτει …καρφίτσα.

 

Η μοναδική εικόνα που δεν θυμίζει το παρελθόν ήταν τα γκαρσόνια των μπαρ, καφέ και ταβερνών, που φορούσαν μάσκα.

Οι εικόνες από το Παλιό Ναύπλιο που ήταν επί σειρά μηνών έρημο, χτυπημένο από τον κορωνοϊό αποτελούν παρελθόν.

 

Η πολυκοσμία έφερε παράλληλα χαμόγελα στους ιδιοκτήτες των τουριστικών επιχειρήσεων της πόλης και σε όσων επιχειρήσεων δουλεύουν με τον κόσμο στην Παλιά Πόλη, ακόμα και στους περιπτεράδες, που την εποχή της καραντίνας είχαν κατεβάσει ρολά. Μόνοι δυσαρεστημένοι οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων που παραμένουν κλειστά. 

ΝΑΥΠΛΙΟ ΒΑΡΔΥ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Η αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων στο Ναύπλιο είχε ξεκινήσει από τις 24 Μαΐου, αλλά χρειάστηκε να περάσουν τόσες ημέρες για να κάνουν σεφτέ τα μαγαζιά.

 

Συνωστισμός δημιουργήθηκε στους δρόμους και πρόβλημα στην κίνηση των αυτοκινήτων, με πολλούς αδηγούς να παραμένουν ακινητοποιημένοι στο τιμόνι τις ώρες αιχμής. Τόσο τα έργα του κόμβου στο λιμάνι, όσο και οι έλλειψη θέσεων στάθμευσης μεγένθυναν το πρόβλημα. 

ΦΩΤΟ: Φάνης Τσίρος

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.