home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Πώς γλίτωσε ο ιδιοκτήτης του υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου από την έκρηξη (Βίντεο)

Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που πήρε φωτιά μέσα στο γκαράζ πολυκατοικίας στο Ναύπλιο, μόλις που είχε απομακρυνθεί, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Είχε επιστρέψει από το συνεργείο και μπήκε με το όχημα στο ημιυπόγειο γκαράζ κάτω από το σπίτι του στην οδό Ασκληπιού και Παρασκευοπούλου για να σταθμεύσει.

Πριν κατεβεί από το αυτοκίνητό του και ενώ βρισκόταν ολομόναχος μέσα στο γκαράζ, είδε να βγαίνουν φλόγες από το εμπρός μέρος του υγραεριοκίνητου αυτοκινήτου του. Στον πανικό που ακολούθησε ο ίδιος τρέχει να απομακρύνει το δεύτερο αυτοκίνητό του, που βρισκόταν στον ίδιο χώρο. Οι φλόγες όμως άρχισαν να μεγαλώνουν, οπότε εγκαταλείπει την προσπάθεια και τρέχει προς την έξοδο. Μόλις είχε πατήσει το πόδι του στο πεζοδρόμιο, όταν έγινε η έκρηξη. Πυκνός καπνός σκοτεινιάζει τα πάντα.

Από την έκρηξη έχουν πεταχτεί όλοι από τα σπίτια τους, ενώ είχε ήδη ειδοποιηθεί η πυροσβεστική, που κατέφτανε με πολλά οχήματα. Κάποιοι από τους πυροσβέστες, μαζί με αστυνομικούς που είχαν φτάσει στο σημείο σπεύδουν να εκκενώσουν την πολυκατοικία, αφού η μυρωδιά από το υγραέριο ήταν έντονη και υπήρχε κίνδυνος μεγαλύτερης έκρηξης.

Στο βίντεο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου κος Γιώργος Δερζέκος, καθώς και ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Αργολίδας Κων/νος Καλαϊτσίδης αναλύουν τί ακριβώς συνέβη. Η κάμερα του anagnostis.org καταγράφει παράλληλα την προσπάθεια κατάσβεσης, στιγμή προς στιγμή.

Το Video:

 

Εκτός από τους πυροσβέστες έχουν φτάσει στην πολυκατοικία και διασώστες, για να βοηθήσουν στην εκκένωση του μεγάλου κτηρίου. Για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε και όλοι οι ένοικοι κατέβηκαν από αυτή, καθώς οι καπνοί ήταν έντονοι. 

Στο σημείο βρέθηκε το ΕΚΑΒ και η αστυνομία η οποία απέκλεισε την περιοχή.

 

 

 

Αναστάτωση στη γειτονιά

Την ώρα της φωτιάς αναστάτωση επικρατεί στους ενοίκους της πολυκατοικίας και στους γείτονες.

Περίοικοι καταγράφουν και αυτοί από το απέναντι πεζοδρόμιο με τα κίνητά τους τηλέφωνα την προσπάθεια κατάσβεσης. Έχουν απομακρυνθεί από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία για να προφυλαχθούν.

Την ίδια στιγμή η κεντρική οδός Ασκληπιού παραμένει κλειστή, όση ώρα διαρκεί η κατάσβεση.

 

Η πυρκαγιά σβήστηκε τελικά από τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που εισήλθαν στον υπόγειο χώρο της πολυκατοικίας με ειδικές αναπνευστικές συσκευές λόγω των αναθυμιάσεων που προκλήθηκαν.

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button