Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
drone

Ναύπλιο: Ποιος θα χειρίζεται και τι θα κάνει το drone που απέκτησε ο Δήμος

Το νέο απόκτημα του Δήμου Ναυπλιέων κόστισε 5.000 ευρώ. Τι δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Γαβρήλος.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιεων ενισχύθηκε με επιχειρησιακό εξοπλισμό, με την αγορά ενός drone το οποίο θα συνδράμει σε επιχειρήσεις διάσωσης, έρευνας, πρόληψης, πυρασφάλειας, εκτίμησης ζημιών στο αντικείμενο της πολιτικής προστασίας.

Το drone θα το χειρίζεται υπάλληλος της πολιτικής προστασίας και αφού προηγουμένως έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για την λειτουργία του και ξεχωριστή εκπαίδευση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την πιστοποίηση του.

O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Γαβρήλος δήλωσε: «Το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζει να αναβαθμίζεται με σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Το κόστος του drone είναι 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ως γνωστό, τα drones είναι τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που ελέγχονται είτε από κάποιον απομακρυσμένο χειριστή είτε αυτόνομα ακολουθώντας κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης. Μπορεί να είναι πολυκόπτερα (τρικόπτερα, τετρακόπτερα, εξακόπτερα κοκ) ή και αεροπλάνα.

Το τετρακόπτερο που επέλεξε να αγοράσει ο δήμος Ναυπλιέων είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία πολυκοπτέρων. Το τετρακόπτερο έχει 4 κινητήρες, με τον κάθε κινητήρα - προπέλα να λειτουργεί με αντίθετη φορά από τον διπλανό του. Το τετρακόπτερο ελέγχει την κίνησή του αυξάνοντας και μειώνοντας τις στροφές των κινητήρων του που ελέγχονται από μικροϋπολογιστή.

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.