Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ακροναυπλία

Ναύπλιο: Οδό Ακροναυπλίας αντί για οδό «Ευαγγελία Δεϊλάκη» προτείνει ο Γκόνης

Ποια οδός προτείνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εναλλακτικά να ονομαστεί σε «Ευαγγελία Δεϊλάκη» και ποια σε «Θεωδόρος Κολοκοτρώνης».

Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την Τρίτη 20/10/ 2020 καλείται να αποφασίσει επί του θέματος: Ονοματοδοσία ανωνύμου οδού που ξεκινάει από την Πλατεία Σαγιά στην Αρβανιτιά και φθάνει στο ελικοδρόμιο της Ακροναυπλίας σε οδό «Ευαγγελίας Δεϊλάκη».

Όπως προτείνει ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Γκόνης:

«Η Ακροναυπλία είναι εμβληματικός τόπος που σηματοδοτεί το Ναύπλιο. Είναι τόπος με μεγάλη και μακραίωνη ιστορία.

Η Ακροναυπλία είναι σύμβολο ανδρείας, αξιοπρέπειας, λεβεντιάς, περηφάνιας και απεριόριστης αφοσίωσης στο δίκιο του λαού. Ήταν τόπος εξορίας Κουμουνιστών και άλλων αγωνιστών. Ήταν το κάτεργο που μετατράπηκε απ’ τους κρατούμενους σε μια πηγή ιδεολογικής και μορφωτικής δραστηριότητας. Τίποτα δεν μπορεί να τα αλλάξει.

Παραμένει να είναι ο φάρος του Μωριά, το φρούριο τ’Αναπλιού, οι πρώτοι στρατώνες.

Η ιστορική μνήμη λοιπόν  επιβάλει ότι αυτή η οδός που οδηγεί στην Ακροναυπλία πρέπει να ονομαστεί «ΟΔΟΣ ΑΚΡΟΝΑΥΠΛΙΑΣ».

Η σημερινή εγκατάληψη της Ακροναυπλίας,δε δικαιολογεί να αρνηθούμε να ονοματίσουμε τον μοναδικό δρόμο που τη διασχίζει.Αντίθετα είναι χρέος μας όχι μόνο να την ονοματίσουμε, αλλά και να την αναδείξουμε.

Όσο για την Ευαγγελία Δεϊλάκη. Πράγματι είναι κοινή παραδοχή  ότι η Αρχαιολόγος και τέως Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας Ευαγγελία Δεϊλάκη έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο στην διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομίας της πόλεως Ναυπλίου. Προς τιμή της, συμφωνούμε να δώσουμε σε δρόμο της πόλης του Ναυπλίου το όνομά της.

Προτείνουμε να ονομασθεί  οδός «Ευαγγελία Δεϊλάκη» η ανώνυμη οδός που ξεκινάει από την Πύλη των Τόρων και  κατευθύνεται παράλληλα με τα τείχη της Ακροναυπλίας.

Ακόμα συμφωνούμε, εφόσον είναι εφικτό, στη μετονομασία του τμήματος της Βασιλέως Κωνσταντίνου, που ξεκινά από το Δικαστικό Μέγαρο και καταλήγει στη συμβολή με την οδό Σιδηράς Μεραρχίας (Ενδεκάτη), σε οδό "Θεοδώρου Κολοκοτρώνη

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.