Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Κιτσομάνης Garden Hall

Το Ναύπλιο μέσα από τα ποιήματα του π. Αναστασίου Σαλαπάτα (Vid)

Το πλούσιο συγγραφικό έργο του Ναυπλιώτη ιερέα του Λονδίνου στο Hellenic TV.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 22 Νοε. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το ποιητικό έργο του Πρωτοπρ. Αναστασίου Σαλαπάτα βρέθηκε στο επίκεντρο της εκπομπής «Ποιητική Ανθολογία» με την Σούλα Ορφανίδου, που εκπέμπει στο ομογενειακό κανάλι Hellenic TV του Λονδίνου.

Ο Αναστάσιος Σαλαπάτας μίλησε για το συγγραφικό του έργο και τις τρεις ποιητικές του συλλογές, που παρουσίασε στο Λονδίνο, η τρίτη εκ τών οποίων με τίτλο «Αθόρυβα», παρουσιάστηκε πρόσφατα με μεγάλη επιτυχία. 

Όπως αποκαλύπτει το Ναύπλιο που είναι ο τόπος καταγωγής του, τον έχει επηρεάσει και αποτυπώνεται αυτό και στα ποιήματά του, ιδιαίτερα στην τελευταία του συλλογή.

Η συλλογή κυκλοφόρησε φέτος στο Λονδίνο από τις εκδόσεις “Ακακία” και περιλαμβάνει 49 ποιήματα που κατανέμονται σε 4 ενότητες. Το εξώφυλλο επιμελήθηκε η Ελισάβετ Λίζα Σουρή.

Μάλιστα τιμήθηκε ως ανέκδοτο έργο, με ειδικό Έπαινο στον ΚΗ΄ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Ποιητική Συλλογή Αθόρυβα

Ο ιερέας με καταγωγή από την περιοχή του Ναυπλίου, και συγκεκριμένα την Αγία Τριάδα, υπηρετεί στο Λονδίνο έχοντας επιδείξει πλούσια δραστηριότητα, μεταξύ των οποίων και στα ποδοσφαιρικά με την ίδρυση της ομάδας "St. Panteleimon FC", που αγωνίζεται -κάνοντας μάλιστα πρωταθλητισμό- στις τοπικές κατηγορίες του Λονδίνου.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org