Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

Black Friday

Ναύπλιο: Μαύρη μέρα η Παρασκευή για τους εμπόρους

Ηλεκτρονικά καταστήματα και πανδημία μηδενίζουν τον τζίρο. Black Friday αποκλειστικά για ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τη δική του οπτική δίνει ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου για τη φετινή Black Friday η οποία πέφτει στις 27 Νοεμβρίου, αν και συνήθως διαρκεί περισσότερο της μιας ημέρας.

Φέτος θα είναι διαφορετική λόγω του lockdown και μάλλον θα λέγαμε πως ταυτίζεται περισσότερο με την λεγόμενη Cyber Monday που αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές. Οι προσφορές θα είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, σε όσους εμπόρους διατηρούν ηλεκτρονικά καταστήματα, ενώ αγορές θα μπορούν να γίνονται και τηλεφωνικά, πάλι μέσω της διαδικασίας του e-shop, με αποστολές εμπορευμάτων κατ οίκον.

Μαύρη μέρα για τους μικρομεσαίους εμπόρους στο Ναύπλιο, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα και τα φυσικά τους καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω του lockdown με αποτέλεσμα να μηδενίζεται ο τζίρος τους, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν και κατά πόσο θα ανοίξουν τελικά για τις γιορτές. Την ίδια στιγμή τα μικρά καταστήματα πλήττονται από τα πολυκαταστήματα και τα e-shop, που έχουν κατακλύσει την αγορά και προσφέρουν τα προϊόντα τους σε προνομιακές τιμές, λόγω μειωμένου λειτουργικού κόστους.

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου:

«Όπως όλοι γνωρίζετε στις 27 Νοεμβρίου είναι η Μαύρη Παρασκευή (Black Friday), όπου υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν μία γιορτή του εμπορίου. Η φετινή όμως είναι διαφορετική γιατί κατά κύριο λόγο είναι ηλεκτρονική, εξαιτίας των συνθηκών του lockdown με κλειστά καταστήματα.

Αν και έχουμε πάντα μια επιφύλαξη την οποία εκφράζουμε, βλέπουμε ότι η διάρκεια αυτής της ημέρας μεγαλώνει κάθε χρόνο και γίνεται Black Week ή Black month. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στη μικρομεσαία επιχείρηση και από την άλλη χάνεται και η έννοια της Black Friday και το θετικό αντίκτυπο που έχει στο εμπόριο.

Σαφώς αντιλαμβανόμαστε όλοι, ότι η πανδημία έχει επιταχύνει τη στροφή των καταναλωτών στο ηλεκτρονικό εμπόριο και έχει διευρύνει τη γκάμα των επιλογών όμως ο τζίρος των μικρομεσαίων καταστημάτων περιορίζεται ή μηδενίζεται καθώς δεν έχουν όλοι αναπτύξει το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω ενός e-shop, ιστοσελίδας ή μέσω social media, με αποτέλεσμα να είναι για πολύ λίγους.

Καλούμε λοιπόν το αγοραστικό κοινό να ενισχύσει και φέτος την τοπική κοινωνία του Ναυπλίου, της γειτονιάς του, που δραστηριοποιείται σε ηλεκτρονικές πωλήσεις, βρίσκοντας μεγάλες ευκαιρίες και προσφορές, ζωντανεύοντας και πάλι τη πόλη μέσω των αγορών τους, ώστε να δημιουργηθεί μία νότα αισιοδοξίας και ύπαρξης αυτών.

Η στήριξη της τοπικής μας οικονομίας είναι απαραίτητη για να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή, στηρίζοντας τις οικογένειες αυτής της πόλης με σκοπό να συνεχίσουμε να είμαστε ανοιχτά και να βρεθούμε σύντομα κοντά στους φίλους και πελάτες μας!»

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.