Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκθέματα από Ναύπλιο και Μυκήνες σε έκθεση για τον Αιγυπτιακό Πολιτισμό στο Λος Άντζελες

Ναύπλιο και Μυκήνες «ταξιδεύουν» στο Λος Άντζελες μέσω Αιγύπτου!

«Αίγυπτος-Ελλάδα-Ρώμη: Πολιτισμοί σε Επαφή»
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 11 Οκτ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Αρχαιολογικά εκθέματα από Ναύπλιο και Μυκήνες θα αποσταλλούν στις ΗΠΑ ως μέρος έκθεσης για τον Αιγυπτιακό πολιτισμό και την επιρροή του στον Ελληνικό και τον Ρωμαϊκό πολιτισμό, που θα διεξαχθεί από τις 27 Μαρτίου έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2018 στο Getty Center του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το tornosnews.gr τα μεγαλύτερα μουσεία από όλο τον κόσμο θα δανείσουν 200 περίπου εκθέματα για τις ανάγκες της έκθεσης «Αίγυπτος-Ελλάδα-Ρώμη: Πολιτισμοί σε Επαφή», η οποία θα ασχοληθεί με τις σχέσεις που ανέπτυξαν οι 3 αυτοί πολιτισμοί από την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια, με επίκεντρο την Αίγυπτο.

Από την Ελλάδα θα αποσταλούν 25 εκθέματα, τα οποία θα επιλέξουν οι διοργανωτές, κυρίως βάσει των αιγυπτιακών επιρροών τους, τα περισσότερα εκ των οποίων θα αντληθούν από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τα υπόλοιπα από μουσεία στο Δίον, τις Μυκήνες, το Ναύπλιο, τη Ρόδο και το Βαθύ Σάμου.

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2