Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Απελευθέρωση Ναυπλίου

Το Ναύπλιο γιορτάζει την απελευθέρωσή του σε πείσμα του κορωνοϊού

Το χρονικό του χρόνου 1822 - Παρόντες μόνο οι απελευθερωτές της πόλης, με προσκεκλημένους όλους τους Αναπλιώτες.

Σε πείσμα των ιών, των μέτρων πρόληψης και των απαγορεύσεων, το Ναύπλιο θα γιορτάσει και πάλι την ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης που έγινε στις 30 Νοεμβρίου 1822 από τον Σταϊκούλη Σταϊκόπουλο, τον Δημήτριο Μοσχονησιώτη και τα παλικάρια τους…

Η εκδήλωση θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη διαδικτυακά από τα Μέσα Ενημέρωσης τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Ναυπλιέων Κωνσταντίνος Κολόκας.

Το χρονικό της απελευθέρωσης θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θεοδόσης Σπαντιδέας. 

Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Δήμο Ναυπλιέων, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και τον Προοδευτικό Σύλλογο Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» που είναι πάντοτε παρόντες στις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και αποτίουν φόρο τιμής στους απόντες (και ταυτόχρονα παρόντες) πρωταγωνιστές της Ιστορίας.

Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο μαέστρος Θεοδόσης Αντωνιάδης και ο τενόρος Ευάγγελος Ζερβόπουλος που θα ερμηνεύσουν τραγούδια εποχής σε ποίηση κλασικών μας ποιητών.

Η εφετινή λιτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων, με παρόντες μόνον τους απελευθερωτές που πάλεψαν για την ελευθερία μας και την ίδρυση της σύγχρονης Ελλάδας.

Προσκεκλημένοι, όμως, είναι όλοι οι Αναπλιώτες που καλούνται να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την εκδήλωση και το χρονικό των  γεγονότων που συνέβησαν το 1822.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.