Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home Design

tzixantistis

Ναύπλιο: Γιατί απέρριψε το Συμβούλιο Εφετών την έκδοση του του 27χρονου τζιχαντιστή

Τα μέλη του συμβουλίου υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς του εκζητούμενου και του συνηγόρου του κ. Δημήτρη Ζορμπά

Απέρριψε το συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου το αίτημα έκδοσης του 27χρονου από το Τατζικιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στο «Ισλαμικό Κράτος».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η "Καθημερινή" τα μέλη του συμβουλίου υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς του εκζητούμενου και του συνηγόρου του κ. Δημήτρη Ζορμπά. Υποστήριξαν ότι η δίωξη του 27χρονου από τις αρχές της χώρας του έχει πολιτικά κίνητρα καθώς ο αδελφός της συζύγου του είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της αντιπολίτευσης του Τατζικιστάν.

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο εξάλλου, η υπηρεσία Ασύλου που είχε το 2018 εξετάσει το αίτημά του είχε αποφανθεί θετικά χαρακτηρίζοντάς τον πολιτικό πρόσφυγα.

tzixantistis

Ο 27χρονος είχε συλληφθεί αρχές Νοεμβρίου στην Τρίπολη. Επισκέφθηκε την τοπική αστυνομική υπηρεσία για να προχωρήσει σε ανανέωση των ταξιδιωτικών του εγγράφων και στη διάρκεια της διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία για τρομοκρατία. Συνελήφθη δυνάμει του εντάλματος και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα εφετών Ναυπλίου ο οποίος διέταξε την κράτησή του.

Ο 27χρονος ήρθε το 2017 στην Ελλάδα μέσω Λέσβου. Κατεγράφη από τους υπαλλήλους της πρώτης υποδοχής στη Μόρια και το 2018 του χορηγήθηκε άσυλο. Έκτοτε έμενε με τη σύζυγο και τα τέσσερα παιδιά τους στην Τρίπολη, σε διαμέρισμα που μίσθωνε μη κυβερνητική οργάνωση. 

Στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής που τον είχαν ανακρίνει ο συλληφθείς είχε αρνηθεί ότι υπήρξε μέλος του Ισλαμικού Κράτους και ουσιαστικά απέδωσε την εναντίον του έκδοση εντάλματος σύλληψης σε πολιτική δίωξή του από την κυβέρνηση της χώρας του. Ωστόσο, στο διεθνές ένταλμα σύλληψης αναφερόταν ότι το 2016 ταξίδεψε στη Συρία και πολέμησε στις τάξεις του αυτοαποκαλούμενου «Χαλιφάτου».

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.