Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιβλιοθήκη Ο Παλαμήδης

Να παρέμβει η υπουργός για τον «Παλαμήδη»

Κραυγή αγωνίας από το «Ανάπλι εμπρός» για τη βιβλιοθήκη.

Mε ανοικτή επιστολή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως η τοπική παράταξη «Ανάπλι εμπρός» ζητά την παρέμβασή της για τη δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Παλαμήδης» καθώς συνεχίζουν από τον περασμένο Μάιο να πέφτουν σοβάδες από τη μετόπη της κεντρικής εισόδου. Τόσους μήνες οι επισκέπτες εισέρχονται από βοηθητική μικρή είσοδο.

Παράλληλα ενώ εδώ και χρόνια έχει προσληφθεί οδηγός, δεν υπάρχουν κονδύλια για καύσιμα για την κίνησή του αυτοκινήτου…

Η ανοιχτή επιστολή του «Ανάπλι εμπρός!»:

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στις 23 Μαΐου 2019 πέφτουν σοβάδες από το υπέρθυρο (την μετόπη) της κεντρικής εισόδου της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Ναυπλίου “ο Παλαμήδης”.

Η Βιβλιοθήκη κλείνει,

Από την πρώτη στιγμή η Τοπική μας παράταξη ζητά την άμεση επισκευή για να ανοίξει η Βιβλιοθήκη και μέχρι να γίνει το μικροέργο να λειτουργήσει η Βιβλιοθήκη από την βοηθητική πόρτα.

Η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή για αρκετές εβδομάδες και μόνον μετά την έλευση μηχανικών του Υπουργείου Παιδείας ανοίγει εκ νέου από την βοηθητική θύρα στις 11 Ιουλίου 2019. Δεν υπήρχε ουσιαστικός λόγος να παραμείνει κλειστή επί 49 ημέρες.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης, απ΄όσο γνωρίζουμε έχει αποστείλει εγγράφως αιτήματα για την επισκευή της μετόπης.

Πλην όμως μέχρι σήμερα η μικροεπισκευή αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί

ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε μία κανονική χώρα το πρόβλημα αυτό θα είχε επιλυθεί εντός ολίγων ημερών με απευθείας συνεννόηση των αρμοδίων υπηρεσιών.

Το έργο είναι απ΄ότι φαίνεται εξαιρετικά απλό, θα κοστίσει ελάχιστα χρήματα και οι εργασίες θα διαρκέσουν ελάχιστες ημέρες.

Παρ΄όλα αυτά και παρά τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί, αυτό το εξαιρετικά απλό δεν έχει πραγματοποιηθεί οκτώ μήνες μετά την πτώση των επιχρισμάτων από την μετόπη και έτσι η κεντρική Δημόσια Βιβλιοθήκη του Ναυπλίου παραμένει κλειστή από την κεντρική της πόρτα.

Πως θα ενεργούσαν άραγε οι υπηρεσίες του Υπουργείου Σας εάν έπεφταν κάποιοι σοβάδες σε ένα σχολείο;

Γιατί η καθυστέρηση;

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ

Δεν είμαστε κανονική χώρα από την στιγμή που ζητάμε εμείς ως Τοπική παράταξη του Ναυπλίου την δική σας προσωπική παρέμβαση για την επίλυση του απλούστατου αυτού θέματος

Αλλά φαίνεται ότι δεν γίνεται διαφορετικά. Οι υπηρεσίες σας μάλλον αδιαφορούν.

Σηκώστε, σας ζητάμε, το τηλέφωνο και βάλτε τις φωνές. Στην Ελλάδα του 2020, έτσι φαίνεται ότι μπορούν να λυθούν ακόμα και τα πολύ απλά προβλήματα.

Κυρία υπουργέ.

Η Δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ναυπλίου καλύπτει χωροταξικά τους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και μέρος του νομού Αχαΐας.

Εδώ και χρόνια το αυτοκίνητο της κινητής βιβλιοθήκης που διαθέτουμε παραμένει ακινητοποιημένο στο στρατόπεδο του Ναυπλίου. Ενώ έχει προσληφθεί οδηγός δεν υπάρχουν κονδύλια για καύσιμα για την κίνησή του αυτοκινήτου ώστε να ευοδωθεί ο σκοπός για το οποίο προμηθευθήκαμε το όχημα.

Και για αυτό απαιτείται απ΄ότι φαίνεται η δική σας παρέμβαση.

Ελπίζουμε ότι με την παρέμβασή σας η κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου θα ανοίξει από την κεντρική της είσοδο εντός του μηνός Ιανουαρίου. Δεν απαιτείται περισσότερος χρόνος.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.