Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημήτρης Κωστούρος ecomobility

Να μπει τέλος στα εμπόδια για τα ΑΜΕΑ στο Ναύπλιο

Συνάντηση μαθητών με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και φορείς στο πλαίσιο της εκστρατείας FREE MOBILITY.
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 12 Ιαν. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Συνάντηση με μία ομάδα 8 μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου &Λυκείου Αργολίδας και τους αρμόδιους καθηγητές τους, οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα FREE MOBILITY - παράλληλη δράση της εκστρατείας ECOMOBILITY-είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. 

Το FREE MOBILITY  είναι ένα πολυβραβευμένο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με την ελπίδα ότι οι μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία θα αναδείξουν τις δυσκολίες που προκαλούν οι συνθήκες και  οι συνήθειες μετακίνησης στην λειτουργία των πόλεων και επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των ίδιων και των συμπολιτών τους.

Η ομάδα του Ειδικού Σχολείου  Αργολίδας, η οποία φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κάλεσε σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου,τον Δήμαρχο Ναυπλιέων και διάφορους φορείς, στην αίθουσα του Τριανόν, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις  και να συζητήσουν την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη του Ναυπλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Κωστούρος, συζήτησε με τους μαθητές τα προβλήματα μετακίνησης, που έχουν ήδη εντοπίσει, όπως εμπόδια πεζών ή ατόμων με κινητικές δυσκολίες, καθώς και παρατυπίες που εμποδίζουν την καθημερινή μετακίνηση στην πόλη. 

Στο διάλογο που διεξήχθη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων διαβεβαίωσε τα παιδιά ότι η δημοτική αρχή και πολιτική βούληση και προπαντός περίσσευμα ψυχής έχει προκειμένου να πραγματοποιήσει όσα προτείνονται. Αξιοσημείωτος, από τον κ. Κωστούρο,  ήταν και ο ρόλος της εκπαίδευσης ο οποίος μπορεί να συμβάλει ριζικά στην αλλαγή της νοοτροπίας απέναντι στα άτομα με κινητικά προβλήματα μέσα από το σεβασμό στη διαφορετικότητα. 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

YUBI2