Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μετεωρίτης

Μυστήριο στην Αίγινα: Το φωτεινό αντικείμενο είχε πράσινο χρώμα και μεγάλη ουρά!

Ψάχνουν να βρουν τον μετεωρίτη που αναφέρουν πως είδαν οι ψαράδες να πέφτει.

Το φωτεινό αντικείμενο είχε πράσινο χρώμα και μεγάλη ουρά, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών που αναφέρουν ότι το είδαν να πετά πάνω από τον Αργοσαρωνικό με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να πέφτει πλησίον του νησιού της Αίγινας.

Ψαράδες κάνουν λόγο για πτώση μετεωρίτη, ωστόσο ακόμα αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές αρχές που ερευνούν την περιοχή για τον εντοπισμό του.

Οι πρώτες αναφορές για το συμβάν έγιναν στη γνωστή μετεωρολογική ομάδα Forecast Weather στο Facebook και έπειτα αναμεταδόθηκαν από τοπικό site του Πειραιά.

Η ιστοσελίδα Aegina Portal αναφέρει πως επικοινώνησε τόσο με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσω Θεοδωρακοπούλου όσο και με τη λιμενική αρχή του νησιού που δεν μπόρεσαν να επιβεβαιώσουν το συμβάν. Μάλιστα, το Λιμεναρχείο Αίγινας έκανε περιπολίες χωρίς να εντοπίσει κάτι στην κοντινή θαλάσσια περιοχή.

Αναμένεται εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως εξηγεί, η ομάδα Forecast Weather: 

«Μετεωρίτες πέφτουν κατά δεκάδες ή εκατοντάδες καθημερινά σε διάφορα σημεία της Γης. Οι περισσότεροι στην θάλασσα, διότι αυτή καταλαμβάνει το 71% του πλανήτη. Είναι πιο σπάνιο να πέφτουν σε κατοικημένες περιοχές, ενώ επίσης πολύ σπάνιο είναι να φτάσουν στο έδαφος. Οι περισσότεροι (και μάλλον και ο συγκεκριμένος) καίγονται πριν φτάσουν στο έδαφος. Εχουν καταγραφεί και άλλες πτώσεις μετεωριτών στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.