Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ανθρώπινο κρανίο Σπάρτη

Μυστήριο με ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε κοντά σε ξεροπόταμο στη Σπάρτη

Συνδέεται με εξαφανισμένο άνδρα; Τι απαντήσεις θα δώσει το DNA;

Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκε τυχαία πολίτης την περασμένη Πέμπτη 23 Ιουλίου στην περιοχή της Ριζάς του Δήμου Σπάρτης. Συγκεκριμένα ανακάλυψε ένα ανθρώπινο κρανίο στην επιφάνεια κοντά σε ξηρό παραπόταμο του Ευρώτα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κρανίο έχει αποσταλεί για ειδική εξέταση DNA, ώστε να ταυτοποιηθεί σε ποιον ανήκει, ενώ παράλληλα ανοίγουν πάλι φάκελοι υποθέσεων εξαφάνισης που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Όπως αναφέρει το lakonikos.gr, μία από αυτές, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, είναι η περίπτωση του 84χρονου Δημήτρη Τσακωνάκου, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 5 Μαρτίου 2020, όταν αποχώρησε από το σπίτι του στο Βαφειό του Δήμου Σπάρτης και έκτοτε δεν έχει δώσει σημεία ζωής. Παρά τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας, διασωστών, συγγενών και φίλων του άνδρα στην ευρύτερη περιοχή, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του ή εύρεση κάποιου στοιχείου που να συνδέεται με την υπόθεση.

Η ενδεχόμενη διασύνδεση του κρανίου που βρέθηκε με την υπόθεση εξαφάνισης, που διερευνά η Αστυνομία, οφείλεται και στο γεγονός πως Βαφειό και Ριζά είναι γειτονικοί οικισμοί. Σε κάθε περίπτωση, «φως» θα ρίξουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.