Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχαίες Μυκήνες

Μυκήνες: Το μυθικό Βασίλειο των Λεόντων σε ένα επικό βίντεο από ψηλά!

Η ιστορία χιλιάδων αιώνων μέσα σε δυόμιση λεπτά

Τα εκπληκτικά πέτρινα λιοντάρια και τα εκθαμβωτικά κυκλώπεια τείχη των Αρχαίων Μυκηνών συναρπάζουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ελλάδας, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες το μήνα.

Οι «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, βρίσκονται κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ' τον Αργολικό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Τα κυκλώπεια τείχη της μυκηναϊκής ακρόπολης παρέμεναν ορατά στο πέρασμα των αιώνων και μετά το 1876 όπου ο Ερρίκος Σλήμαν αποκάλυψε τους πέντε τάφους του Ταφικού Κύκλου Α, άρχισε σταδιακά η αποκάλυψη και άλλων πτυχών του μνημείου και στη συνέχεια η αναστήλωση και η τουριστική αξιοποίηση του χώρου.

Στο παρακάτω σημερινό βίντεο η ομάδα "Drone as" καταγράφει τον αρχαιολογικό χώρο από ψηλά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, σε συνδυασμό και με την κατάλληλη μουσική επένδυση.

 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.