Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Ερώτηση Λυμπεροπούλου σε Τατούλη για τον σιδηρόδρομο Πελοποννήσου

Μπορεί ο Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου να ενταχθεί στο Δίκτυο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO;

Ερώτηση Λυμπεροπούλου σε Τατούλη για το μετρικό δίκτυο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 11 Οκτ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Την ένταξη του Σιδηροδρόμου Πελοποννήσου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς θέτει με ερώτησή της η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πελοπόννησος Οικολογική», Δήμητρα Λυμπεροπούλου, απευθυνόμενη προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.

Το γεγονός όμως ότι ήδη υπάρχουν σημαντικά μνημεία πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως οι Μυκήνες και η Αρχαία Τίρυνθα αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια τέτοια διεκδίκηση. 

Η ΕΡΩΤΗΣΗ:

Δήμητρα Λυμπεροπούλου προς Τατούλη,

«Θα εντάξετε τελικά κε περιφερειάρχη τον Σιδηρόδρομο Πελοποννήσου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO ή θα μείνετε στα λόγια?

Το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης διοργάνωσε στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016 στην Ζυρίχη ένα διεθνές συμπόσιο με θέμα “Τουρισμός, Τρένο και Περιφερειακή Ανάπτυξη”.

Στο Συμπόσιο παρουσιάστηκαν υλοποιημένα παραδείγματα από την διεθνή εμπειρία σιδηροδρομικών διαδρομών ενταγμένων στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, και διερευνήθηκε η αντίστοιχη δυνατότητα ένταξης του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Κατά την διεξαγωγή των συμπερασμάτων τονίστηκε από όλους τους φορείς η ανάγκη της σταδιακής προσέγγισης για την επανενεργοποίηση του δικτύου και της σύνταξης φακέλου για την ένταξη τμημάτων του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην εκδήλωση διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ προανήγγειλε την υποβολή φακέλου υποψηφιότητας, για την ένταξη του σιδηροδρομικού δικτύου όλης της Πελοποννήσου στο Δίκτυο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου φακέλου.

Δεν θα είναι εύκολη διαδικασία καθώς απαιτεί πολύ λεπτομερή τεκμηρίωση ο σχετικός φάκελος χρειάζεται χρόνο και χρήμα για να ετοιμαστεί και έχει πολλούς περιορισμούς, για να συγκεντρώσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για ένταξη στο δίκτυο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Το γεγονός όμως ότι ήδη υπάρχουν σημαντικά μνημεία πιστοποιημένα στη διαδρομή του σιδηροδρόμου, όπως η Αρχαία Ολυμπία, οι Μυκήνες, η Επίδαυρος, ο Μυστράς και η Νεμέα, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια τέτοια διεκδίκηση.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύτηκε ότι θα ετοιμάσουν τον πρώτο φάκελο που θα υποβληθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για να χαρακτηριστεί η σιδηροδρομική γραμμή μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Αποφασίστηκε, τέλος, το επόμενο συμπόσιο, όπου θα διατυπωθεί και η κοινή διακήρυξη για την επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου, να γίνει στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Θέτουμε λοιπόν το ερώτημα:

Ποιες οι εξελίξεις – προοπτικές σχετικά με το ενδεχόμενο ο σιδηρόδρομος Πελοποννήσου να ενταχθεί στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO; Ποιες οι ενέργειες της Περιφερειακής Αρχής Πελοποννήσου;

Για την Περιφερειακή Παράταξη “Πελοπόννησος Οικολογική” Δήμητρα Λυμπεροπούλου»
 

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.