Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Μπλόκο στην πώληση οικοπέδου του Δήμου Ναυπλιέων

Η «Άλλη Πρόταση» με προσφυγή της κατάφερε να ακυρωθεί η απόφαση για πώληση οικοπέδου στην περιοχή Ροδίου.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 8 Μαρ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ακυρώθηκε η απόφαση πώλησης οικοπέδου 577 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Ναυπλιέων στην περιοχή Ροδίου. Για το θέμα είχε προσφύγει η «Άλλη Πρόταση» με το δικαιολογητικό πως δεν είχε συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός ψήφων κατά την συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης:

«Μετά από εισήγηση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων, αποφασίστηκε η πώληση ενός οικοπέδου ιδιοκτησίας του δήμου στην περιοχή Ροδίου. Η απόφαση πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 6ης-11-2017. Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν είχε συμφωνήσει με την πώληση, έχοντας ως επιχείρημα ότι είναι οικονομικά ασύμφορο στη σημερινή οικονομική συγκυρία να πουληθεί ένα περιουσιακό στοιχείο του δήμου.

Κατά την ψηφοφορία ψήφισαν υπέρ της πώλησης 17 δημοτικοί σύμβουλοι (όλοι της πλειοψηφίας). Με το τέλος της ψηφοφορίας, ενημερώσαμε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι η απόφαση δεν ήταν νόμιμη, γιατί, σύμφωνα με τον κώδικα, για πώληση απαιτούνται τα 2/3 των μελών του συμβουλίου, οπότε στην περίπτωσή μας χρειάζονταν 22 ψήφοι. Η άποψή μας δεν έγινε δεκτή από το δήμο και η απόφαση επικυρώθηκε.

Στις 15-11-2017 προσφύγαμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία εξετάζει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δήμων. Με απόφασή της, στις 29-12-2017, απέρριψε την προσφυγή μας. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στις 15/1/2018 προσφύγαμε στην Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152 του κώδικα δήμων και κοινοτήτων, που εδρεύει στην Τρίπολη. Με την από 6/1-3-2018 απόφασή της, η Επιτροπή του άρθρου 152 έκανε δεκτή την προσφυγή της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ και ακύρωσε την απόφαση πώλησης του οικοπέδου. Η αιτιολογία της απόφασης της Επιτροπής ήταν ότι στην ψηφοφορία ψήφισαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι, ενώ η νομοθεσία για την πώληση απαιτεί 22 ψήφους από το σύνολο των 33 εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.

Έστω και αργά και με πολλές ενστάσεις δικαιωθήκαμε».

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org