Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Μουδιασμένοι για το χαμένο Πανεπιστήμιο του Άργους

Ποιά θα είναι η αντίδραση των τοπικών φορέων;
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 8 Νοε. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Καμία αντίδραση δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τους τοπικούς φορείς στο άκουσμα της είδησης της αναστολής της μελλοντικής λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Άργους.

Αναμενόμενες είναι οι ανακοινώσεις σε πολιτικό επίπεδο με την Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει πως πρόκειται για μια «νεοφιλελεύθερη “θατσερικού” τύπου επίθεση που αποβλέπει στη συρρίκνωση της Δημόσιας Παιδείας» και περιμένει να δει ποιές θα είναι οι αντιδράσεις (αν υπάρξουν) των τοπικών φορέων (αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εργατικών κέντρων, επιμελητηρίων κλπ).

Απόφαση βόμβα! Αναστέλλεται η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος

Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η πρόσφατη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την “αναστολή” της προγραμματισμένης δημιουργίας 37 Ανωτάτων Σχολών (κυρίως στην περιφέρεια) συνιστά μια δυσμενή εξέλιξη για τις εκπαιδευτικές προοπτικές της νεολαίας μας.

Δύσκολα όμως θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κάποιος “έκπληξη”.

Η ηγεσία του Υπουργείου επιστρατεύει μερικές πρόχειρες δικαιολογίες γι’αυτή την απόφαση, όμως είναι γνωστό οτι οι συγκεκριμένες προτάσεις ήταν αποτέλεσμα διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, βασίστηκαν σε θέσεις πανεπιστημιακών σχολών (που είχαν άλλωστε και την ευθύνη για την έναρξη της λειτουργίας τους) και υπηρετούσαν ένα σχέδιο ανάπτυξης της εκπαιδευτικής υποδομής της χώρας.

Αυτό που γίνεται φανερό είναι το ξεδίπλωμα πλέον μιας νεοφιλελεύθερης “θατσερικού” τύπου επίθεσης που αποβλέπει στη συρρίκνωση της Δημάσιας Παιδείας, που η εμπειρία έχει δείξει παντού τις ζοφερές της συνέπειες στις ζωές των νέων.

Η υπόθεση αφορά και τη περιοχή μας, καθώς συμπεριλαμβάνονται σ’αυτή 3 περιφερειακές σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας που είχε προγραμματιστεί στο Άργος.

Έχει λοιπόν σημασία να δούμε τις αντιδράσεις των τοπικών φορέων, αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, εργατικών κέντρων, επιμελητηρίων κλπ.

Αν θυμόμαστε καλά δεν είχαν προβάλλει κανενός είδους ένσταση όταν διατυπώθηκαν οι προτάσεις.

Τώρα, τι έχουν να πούν;»

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.