Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Άργος 28η Οκτωβρίου

Μόνο στο Άργος: Παρέλαση με αυτοκίνητα την 28η Οκτωβρίου!

«Έλα και εσύ να παρελάσουμε με τα αυτοκίνητά μας για να τιμήσουμε αυτούς που νίκησαν τον φασισμό και τον ναζισμό», αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Το Άργος θα ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος αποφάσισε να κάνει πράξη την ιδέα του για αυτοκινούμενη παρέλαση την 28η Οκτωβρίου.

Μάλιστα ο Δήμος Άργους – Μυκηνών κυκλοφόρησε και σχετική αφίσα. Η πορεία των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από το οικόπεδο που βρίσκεται στην οδό Μεσσηνίας & Αρκαδίας (τέρμα Δαναού) στις 11 το πρωί.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα: «Έλα και εσύ να παρελάσουμε με τα αυτοκίνητά μας για να τιμήσουμε αυτούς που νίκησαν τον φασισμό και τον ναζισμό».

Τονίζεται ότι θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα σε σχέση με τον Covid-19.

Αυτοκινούμενη παρέλαση στο Άργος

 

Η εγκύκλιος που απαγορεύει τις παρελάσεις

Να σημειωθεί πως από το Υπουργείο Εσωτερικών έχει εκδοθεί εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις -στρατιωτικές ή μαθητικές- για την φετινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Ωστόσο μία πορεία - παρέλαση όπως αυτή που προγραμματίζεται στο Άργος, είναι σύννομη, καθώς δεν παραβιάζει όσα έχουν θεσπιστεί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Στην σχετική εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, σημειώνει ότι “λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι φετινές εκδηλώσεις οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη, περιλαμβάνουν τέλεση δοξολογιών, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και καταθέσεις στεφάνων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων”.

Στην ίδια εγκύκλιο το υπουργείο, επισημαίνει:

“Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940.

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε όλες τις κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες, τους δήμους και τους πολίτες, να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικίες τους, αντίστοιχα.

Ο σημαιοστολισμός σύμφωνα με την με αριθμ. 67271/13.10.2020 απόφασή μας ορίζεται γενικός και τριήμερος από την 8η πρωινή ώρα της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, για δε την πόλη της Θεσσαλονίκης τετραήμερος από την 25η Οκτωβρίου.

Το βράδυ της 27ης και 28ης Οκτωβρίου, πόλεις και χωριά θα φωταγωγηθούν”.

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.